Gå till innehåll

Idé och kunskap för din jobbvardag, 12-16 november

Välj att inspireras på Sös när det passar dig 12-16 november. Årets FoUUi-vecka på Sös har aktiviteter för både allmänhet och vårdens medarbetare, Karolinska Institutets personal liksom övriga intressenter med koppling till vården i Stockholm. Fyll på dina förråd med något av det senaste inom forskning, utbildning, utveckling och innovation under Idé och kunskap på Sös.

Prisregn på Sös under Idé och kunskap!

Nu är 2018 års vinnare utsedda. Se och läs om vinnaren av Matts Halldin pris, Årets Sös:are, ST-priset för förbättringsarbete, Årets AT-läkare, Sös innovationspris, Bästa AT-handledare och Bästa ST-handledare.

Program Idé och kunskap

Se hela programmet för Idé och kunskap (pdf)

Ur programmet:

För alla, riktat mot allmänheten: Kvällsföreläsningen "Allt fler drabbas av bröstcancer - vad kan vi göra åt det?"

Öppen föreläsning med Per Hall som berättar om forskningsframsteg och nya metoder för att försöka förebygga bröstcancer och rädda liv. Vad är risken att just du drabbas? I framtiden vill sjukvården kunna anpassa screening och andra förebyggande åtgärder efter dina behov.

Varje minut diagnostiseras en kvinna med bröstcancer i Europa. Var nionde kvinna i Sverige kommer att drabbas under sitt liv och siffrorna ökar stadigt. Samtidigt går forskningen framåt och räddar allt fler.

Per Hall är professor vid Karolinska Institutet och överläkare på Södersjukhuset, som har en av världens största mammografimottagningar. Denna kväll pratar han om riskfaktorer, vad du själv kan göra och det senaste ur nationella bröstcancerstudierna Karma och Karisma. I studien Karma Creme mäter nu forskarna effekterna av den läkemedelskräm som tros minska risken för bröstcancer.

Datum: Onsdag 14 november
Plats: Södersjukhusets aula, hiss C, plan 6
Tid: kl. 17.30-18.30
Fri entré. Föreläsningen är öppen för allmänheten. Ingen föranmälan behövs. Matiga mackor – först till kvarn.
Varmt välkomna!

För vårdens och Karolinska Institutets medarbetare liksom övriga intressenter med koppling till vården i Stockholm

• Lyssna & fråga på temaseminarier
    Tema cancer, sepsis, frakturer i hand och handled, diabetes och hjärtkärlproblem samt forskning kring kvinnors och barns hälsa. Flera verksamhetsområden på Sös bjuder in tillsammans.

• Drop in! Träna HLR, metodträning och kommunikation på avdelning.
    På olika avdelningar varje dag.

• Se & gör i entréhallen!
    Få snabb inspiration, kunskap eller eftertanke.

• Ät lunch och gör handledarutbildning.

• Stor prisutdelning!
    Var med och hylla årets prisvinnare.

• Inspireras av vetenskapliga postrar
    Vetenskapliga postrar finns uppsatta utanför föreläsningssalarna i samband med temaseminarierna, eller på Sös verksamhetsområden hela veckan!

• Träffa Forskningscenter
    Forskningscenter finns på plats utanför temaseminarierna. Få reda på hur de stöttar forskningen och forskarna vid KI SÖS.

• Idé? Ta hjälp av Sös Innovation
    Jobbar du på Sös? Få besök på din avdelning under FoUUi-veckan där de presenterar sin verksamhet. Kontakta Sebastian Törnfeldt: #innovationer på Sös intranät.

Se alla tider och detaljer i programmet, klicka på länken längst upp på denna sida.

Bakom veckan står Södersjukhuset och KI SÖS, Karolinska Institutets institution på Södersjukhuset.

Till toppen Pil