Hoppa till huvudinnehållet

Nominera till Opuscula Medicas priser 2022

Sös-föreningen Opuscula Medica ger varje år ut en rad priser för att främja forskning, utveckling, utbildning och innovation. Här hittar du information om priserna, vem som kan nominera och nomineras och hur du gör. Sista nomineringsdag var onsdag 14 september. På bilden ser du många av förra årets vinnare.

Matts Halldin pris

Anders Dahlström_180pxbred.jpg

I år går priset till en läkare, sjuksköterska eller annan sjukvårdspersonal i regionen för betydelsefulla utbildningsinsatser inom klinisk sjukvård.

Förra gången en utbildare prisades vann barnläkaren och neonatologen Anders Dahlström. Han fick priset för att ha introducerat, drivit och spridit CEPS-konceptet för en säker vård – på Södersjukhuset men också på andra sjukhus i och utanför Sverige. Ett kurskoncept där kommunikation och ledarskap tränas i interprofessionella team, inte sällan kopplat till akuta situationer.

Vem vinner priset i år? 

Samlad information om priset: Nominera till Matts Halldin pris 2022_anslag_regionstockholm.pdf (pdf, 206 kB)

Sös-anställd? Nominera till fler priser

Jobbar du på Södersjukhuset kan du också nominera och nomineras till priserna Årets Sös:are, Årets AT-läkare, ST-priset för förbättringsarbete, Bästa magisteruppsats och Sös innovationspris. I år ges också ett nytt pris ut: ST-priset för vetenskapligt arbete.

Läs mer om de olika priserna: Nominera till alla Opuscula Medicas priser 2022.pdf (pdf, 188 kB)

Sista nomineringsdag har passerat

Du nominerar till alla priser senast onsdag 14 september genom att fylla i webbformuläret på Sös intranät: https://intranat.sos.sll.se/nominera2022 (eller sök på "nominera 2022" på Sös intranät)

Du som ska nominera till Matts Halldin pris och inte kommer åt Sös intranät kan istället mejla in din nominering till kommunikation.sodersjukhuset@regionstockholm.se.
Märk mejlet med ”Nominering till Matts Halldin pris" och uppge: Vem vill du nominera? Den nominerades namn och arbetsplats i Region Stockholm, motivering till nomineringen (max 2500 tecken inklusive blanksteg), ditt namn och din arbetsplats samt din e-postadress.

Varmt välkommen in med din motivering!

Prisutdelning

Prisutdelningen av 2022 års priser sker under Sös årliga FoUUi-vecka i november (vecka 46). En vecka då extra fokus sätts på den forskning, utveckling, utbildning och innovation som sker på Södersjukhuset.

Vilka står bakom priserna?

Bakom priserna står Sös-föreningen Opuscula Medica som vill främja forskning, utveckling, utbildning och innovation.

Läs mer om Sös-föreningen Opuscula Medica.

Tidigare vinnare 

Se vilka som vann förra året, och läs juryns motiveringar.