Gå till innehåll

Magasinet Vi på Sös

Att Södersjukhuset genomsyras av forskning, utveckling, utbildning och innovation gör att sjukhuset kan erbjuda en evidensbaserad, nytänkande och uppdaterad vård av högsta kvalitet. I Södersjukhusets magasin Vi på Sös kan du läsa om vad som händer på sjukhuset. En stor del av innehållet berör forskning, nytänkande förbättringar, innovationer och hur medarbetarna tränas för olika vårdsituationer. Vid sidan av personporträtt med inspirerande medarbetare, reportage från Sös nya hus och kök och information om vart du som patient ska vända dig när du behöver akut vård i Stockholm.

Senaste numret, nr 2, 2018

"I virtual reality-världarna glömmer barn smärta." Konst och kultur i vården utmanar normer, ger kraft och andrum och underlättar tillfrisknandet.

Läs senaste numret av Vi på Sös - tema Konst och kultur i vården

Hur fungerar musikterapi för neo-barn? Läs om VR-världar på Lekterapin, romandebutant från Sös och vilka tankar som ligger bakom arkitektur, konst och färgval i Sös nya hus. Möt också Sös Innovation. Med empati, öppna frågor och fokus på användarnas behov får de fram innovativa miljövänliga produkter och förbättrar patienters och medarbetares upplevelser av vården. Just nu driver de tjänstedesignsprojekt inom Sös förlossningsvård och på Sös akutmottagning: "Hur påverkar normer oss i mötet med patienten?", "Vad tycker patienterna på akuten inte fungerar?” Det och mycket mer.

Vi på Sös till både medarbetare och patienter

Vi på Sös kommer ut två gånger per år och riktar sig numera till både sjukhusets medarbetare och patienter. Alla intressanta och engagerande ämnen, projekt och medarbetare som lyfts i tidningen vill vi gärna att även patienter på Sös ska få ta del av.

Tidigare nummer

2018:

Vi på Sös Nr 1 2018: Tekniken för bättre vård

2017:

VipåSös Nr 1 2017: Skarpt läge

VipåSös Nr 2 2017: Innovation och tjänstedesign

Vi på Sös Nr 3 2017: Sös satsar för de akut sjuka

2016:

Vi på Sös nr 1 2016: Nyfikenhet och nytänkande.pdf

Vi på Sös nr2 2016: Armeringsjärn och robotar - framtidens Sös.pdf

VipåSös nr3 2016: Drivkrafter och motivation

Kontakta redaktionen för Vi på Sös

Vill du tipsa redaktionen, skriva insändare till tidningen eller har frågor?
Mejla kommunikation.sodersjukhuset@sll.se.

Till toppen Pil