Gå till innehåll

Magasinet Vi på Sös

Att Södersjukhuset genomsyras av forskning, utveckling, utbildning och innovation gör att sjukhuset kan erbjuda en evidensbaserad, nytänkande och uppdaterad vård av högsta kvalitet. I Södersjukhusets magasin Vi på Sös kan du läsa om vad som händer på sjukhuset. En stor del av innehållet berör forskning, nytänkande förbättringar, innovationer och hur medarbetarna tränas för olika vårdsituationer. Vid sidan av personporträtt med inspirerande medarbetare, reportage från Sös nya hus och kök och information om vart du som patient ska vända dig när du behöver akut vård i Stockholm.

Senaste numret

Vad får folk att söka akuten just idag? Hur många kommer till akuten de närmaste dagarna?

Det har Sös-kirurgen Martin Nordberg forskat på i sin kommande avhandling. Möt honom i nya numret av Vi på Sös (nr 1, 2018) som har tema Tekniken för bättre vård. I magasinet kan du också läsa om nya sjukhusmaten där patienterna numer själva kan välja när på dygnet de vill äta, och det från en flexibel meny. Träffa sjukhusclownerna som firar 20 år och Linnéa som har fått ett nytt liv genom en behandlingsmetod som tagits fram på Sös. Det och mycket mer.

Vi på Sös till både medarbetare och patienter

Vi på Sös kommer ut två gånger per år och riktar sig numera till både sjukhusets medarbetare och patienter. Alla intressanta och engagerande ämnen, projekt och medarbetare som lyfts i tidningen vill vi gärna att även patienter på Sös ska få ta del av.

Tidigare nummer

2017:

VipåSös Nr 1 2017: Skarpt läge

VipåSös Nr 2 2017: Innovation och tjänstedesign

Vi på Sös Nr 3 2017: Sös satsar för de akut sjuka

2016:

Vi på Sös nr 1 2016: Nyfikenhet och nytänkande.pdf

Vi på Sös nr2 2016: Armeringsjärn och robotar - framtidens Sös.pdf

VipåSös nr3 2016: Drivkrafter och motivation

Kontakta redaktionen för Vi på Sös

Vill du tipsa redaktionen, skriva insändare till tidningen eller har frågor?
Mejla kommunikation.sodersjukhuset@sll.se.

Till toppen Pil