Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Forskning & utbildning / Gammalt möter nytt i nya numret av Vi på Sös
Besöksförbud på Södersjukhuset

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Södersjukhusets patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall. Läs mer

Gammalt möter nytt i nya numret av Vi på Sös

2019 är året då Södersjukhuset både fyller 75 år och är med om sin största förändring sedan starten 1944. Snart flyttar de första patienterna in i Sös nya sjukhusbyggnader! Nya numret av Sös magasin Vi på Sös blandar några tillbakablickar med en rad nya spännande satsningar och innovativa förbättringar som sker på sjukhuset. Gammalt möter nytt.

Läs senaste numret av Vi på Sös, tema Gammalt möter nytt 

Läs bland annat om klädernas roll i att sprida smitta, akutens stora förbättringsprojekt, de nya sjukhusbyggnaderna, Sös miljöarbete och AI i vården. Eller hur en empatimottagning kan hjälpa oss att förstå hur vården kan bli bättre. Det och mycket mer.

 

Om Vi på Sös

Att Södersjukhuset genomsyras av forskning, utveckling, utbildning och innovation gör att sjukhuset kan erbjuda en evidensbaserad, nytänkande och uppdaterad vård av högsta kvalitet. I Södersjukhusets magasin Vi på Sös kan du läsa om vad som händer på sjukhuset. En stor del av innehållet berör forskning, nytänkande förbättringar, innovationer och hur medarbetarna tränas för olika vårdsituationer. Vid sidan av personporträtt med inspirerande medarbetare, reportage från Sös nya hus och kök och information om vart du som patient ska vända dig när du behöver akut vård i Stockholm.

Vi på Sös till både medarbetare och patienter

Vi på Sös kommer ut två gånger per år och riktar sig numera till både sjukhusets medarbetare och patienter. Alla intressanta och engagerande ämnen, projekt och medarbetare som lyfts i tidningen vill vi gärna att även patienter på Sös ska få ta del av.

 

Tidigare nummer

2018:

Vi på Sös Nr 1 2018: Tekniken för bättre vård

Vi på Sös Nr 2 2018: Konst och kultur i vården

2017:

VipåSös Nr 1 2017: Skarpt läge

VipåSös Nr 2 2017: Innovation och tjänstedesign

Vi på Sös Nr 3 2017: Sös satsar för de akut sjuka 

2016:

Vi på Sös nr 1 2016: Nyfikenhet och nytänkande.pdf

Vi på Sös nr2 2016: Armeringsjärn och robotar - framtidens Sös.pdf

VipåSös nr3 2016: Drivkrafter och motivation

 

Kontakta redaktionen för Vi på Sös

Vill du tipsa redaktionen, skriva insändare till tidningen eller har frågor?
Mejla kommunikation.sodersjukhuset@sll.se.