Gå till innehåll
X

Specialistläkare i gastroenterologi och internmedicin (LUS) till verksamhetsområde Internmedicin, Södersjukhuset

2018-12-10
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare
Södersjukhuset har visionen att vara ”hela livets sjukhus”. För oss är det viktigt att kombinera det stora akutsjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten där patienten är en självklar del av det tvärprofessionella teamet. 
 
Våra kompetenta och engagerade medarbetare ser till att vi lyckas att leva upp till våra ledord: att sätta patienten först, ha respekt för individen, undvika slöseri och ta samhällsansvar. 
 
Verksamhetsområde Internmedicin söker nu en driven dubbelspecialist i gastroenterologi och internmedicin för att fortsätta vårt arbete framåt för att bli Sveriges ledande akutsjukhus. 
 
Vår verksamhet präglas av gott samarbete och gemenskap, där man arbetar i team med många kunniga medarbetare. Du bör vara intresserad av att ta ansvar, utveckla verksamheten och dela med dig av dina kunskaper. Den gastroenterologiska delen av sektionen för gastroenterologi och lungmedicin består av en slutenvårdsavdelning, dagvårdsverksamhet samt öppenvårdsmottagning. På endoskopienheten bedrivs omfattande endoskopisk verksamhet. Du välkomnas av specialister i gastroenterologi och för närvarande 2 ST-läkare som tillsammans med övriga medarbetare utgör en välfungerande och trevlig enhet med bred gastroenterologisk och hepatologisk kompetens.  
 
Arbetsuppgifter: 
Som specialist i gastroenterologi ingår tjänstgöring omväxlande inom slutenvård, öppenvård samt på endoskopienheten. På vår slutenvårdsavdelning vårdas patienter med gastroenterologiska/hepatologiska sjukdomar samt akut internmedicinska patienter. Rond- och konsultarbete dagtid helger samt tjänstgöring som bakjour eller husjour ingår. Schemalagd tjänstgöring på akutmottagningen ingår inte. 
 
På verksamhetsområde Internmedicin värnar vi om en god arbetsmiljö, flexibilitet och tvärprofessionellt samarbete. Vi har en framträdande position inom klinisk undervisning och patientnära forskning. Vi ser gärna att du har intresse av att bedriva klinisk patientnära forskning inom det gastroenterologiska området. Vi bedriver högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare. 
 
Anställningsform: 
Tillsvidare 
 
Kvalifikationer: 
• Specialistläkare med dubbelspecialisering i medicinsk gastroenterologi och hepatologi samt internmedicin 
• God erfarenhet av gastro- och koloskopi och självständigt kunna utföra diagnostiska och terapeutiska undersökningar som förekommer på ett akutsjukhus 
• Forskningserfarenhet samt erfarenhet av kliniska prövningar är meriterande 
• Tidigare erfarenhet av utvecklings- och processarbete är meriterade 
 
Personliga egenskaper: 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser det som viktigt att du: 
• Är empatisk och bemöter patienter, anhöriga och medarbetare med respekt 
• Är utåtriktad med väl utvecklad förmåga att arbeta i team 
• Är flexibel och noggrann för att kunna möta ständiga förändringar i verksamheten och göra snabba och välgrundade prioriteringar i ditt dagliga arbete 
• Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. 
• Har intresse av att medverka i forsknings- och utvecklingsarbete 
• Har intresse av undervisning och handledning 
 
Vi ser fram emot att vid en intervju ha en fördjupad dialog om hur du med din erfarenhet och kompetens kan bidra till att utveckla vår verksamhet. 
 
Information om tjänsten lämnas av: 
Eva Tillman 
Tf Sektionschef Gastro/Lung 
073-966 09 96 
 
Fackliga företrädare: 
Pär Näverskog
SACO 
08-616 1000
 
Sista ansökningsdatum: 2018-12-02 refnr SOS-156754 
 
Övrig information: Du erhåller tjänst som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på meriter och kompetens 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. 
LUS-information 
För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar 
via post till verksamhetsområdets personalspecialist: 
- Meritförteckning för läkare 
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen 
- Publikationsförteckning 
 
Meritförteckning för läkare hittar du i höger kolumn på vår hemsida 
www.sodersjukhuset.se/jobb  
 
 
Referensnummer:
156754
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-31
 
Fackliga representanter:
SACO

Kontaktpersoner

Eva Tillman
Tel: 073-966 09 96
Till toppen Pil