Gå till innehåll
X

Specialistläkare i hematologi (LUS) till Internmedicin på Södersjukhuset

2018-12-05
Stockholms läns landsting, Specialistkompetenta läkare
Södersjukhuset – ett akutsjukhus mitt i Stockholm, är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten där patienten är en självklar del av det tvärprofessionella teamet.
 
Vi söker dig som är specialistläkare i hematologi och som vill vara med oss på den spännande resan att bygga upp och utveckla hematologin och koagulation på Södersjukhuset. Enheten för hematologi består av en vårdavdelning med 24 platser, en dagvårdsenhet samt en hematologmottagning.  
 
Vi söker nu en hematolog för tillsvidareanställning som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare. Tjänstegrad avgörs av den sökandes meriter. Enheten för hematologi tillhör sektionen för endokrinologi, hematologi och mottagning (EHM) och är organiserad inom Verksamhetsområde (VO) Internmedicin som har tre sektioner och ca 550 medarbetare.  
Inom enheten för hematologi finns idag ett team på fyra specialister och fyra ST-läkare. Vi har kontaktsjuksköterska och koordinator för de strukturerade vårdförloppen (SVF). Alla specialiteter inom VO Intermedicin har ett nära samarbete.  
 
För att enheten ska bli komplett behövs nu ytterligare en specialist.  
Södersjukhusets hematologiska verksamhet domineras av malign hematologi där alla sjukdomar utom akut leukemi, Hodgkins sjukdom och T-cellslymfom ingår. Vi utreder och behandlar även benigna tillstånd som hemolys och trombocytopeni. Vi har kontorstid konsultfunktion gentemot övriga sjukhuset och externa vårdgivare. Cirka 900 patienter behandlas och kontrolleras hos oss.
 
Vi söker nu en hematolog som huvudsakligen skall tjänstgöra inom hematologisk öppenvård och dagvård. Tjänstgöring på slutenvårdsavdelning med hematologisk profil ingår. Beroende på kompetens och erfarenhet kommer den sökande att ingå i jourverksamhet som bakjour eller mellanjour.
 
För sökande som har intresse av forskning kan nämnas att VO Internmedicin har en framträdande position inom den patientnära forskningen. Inom EHM sektionen bedrivs akademisk forskning med tillgång till ett välutrustat Forskningscentrum. 
Vi bedriver även en högkvalitativ utbildning för läkarstuderande och rankas som en av Sveriges bästa utbildningsplatser på medicinterminen. I tjänsten ingår förutom handledning av läkarstudenter även handledning av ST- och AT-läkare. 
 
Anställningsform 
Tillsvidare  
 
Kvalifikationer  
• Specialist i hematologi, gärna med några års klinisk erfarenhet  
• Erfarenhet av förbättrings-, kvalitetsarbete är meriterande  
• Erfarenhet av undervisning är meriterande  
• Forskningserfarenhet är meriterande  
 
Personliga egenskaper
Vi söker dig som:  
• arbetar självständigt och har god samarbetsförmåga och vill arbeta i team  
• bemöter patienter, anhöriga och medarbetare med respekt  
• har ett genuint intresse för utveckling, undervisning och forskning  
• är flexibel med god kommunikativ förmåga  
 
Vi ser fram emot att vid en intervju ha en fördjupad dialog om hur Du med Din erfarenhet och kompetens kan bidra till att utveckla hematologi och koagulation på Södersjukhuset.  
 
Information om tjänsten lämnas av 
Sektionschef Maciej Machaczka  
Tel: 072-582 45 10  
E-post: maciej.machaczka@sll.se  
 
Fackliga företrädare  
Pär Näverskog SACO/läkarföreningen  
Tel:08-616 4334  
 
Övrig information 
Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.
Du erhåller tjänst som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Vidimerade betyg och intyg tas med vid en eventuell intervju.   
Välkommen med din ansökan! 
Sista ansökningsdatum: 2019-01-31
 
Vi tar gärna emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här". 
Meritförteckning för läkare hittar du i höger kolumn på vår hemsida   
www.sodersjukhuset.se/jobb   
 
LUS-information 
För ansökan, fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar i ett exemplar via post till verksamhetsområdets personalspecialist: 
- Meritförteckning för läkare 
- Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
- Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen 
- Publikationsförteckning 
 
Referensnummer:
157604
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-31
 
Fackliga representanter:
Pär Näverskog SACO/läkarföreningen

Kontaktpersoner

Maciej Machaczka
Tel: 08-616 34 69
Till toppen Pil