Gå till innehåll
X

Sjuksköterska till Rotationstjänst - Endoskopiskt centrum & Gastro-hepatologi avd, Södersjukhuset

2018-11-29
Stockholms läns landsting, Sjuksköterska
Vi söker efter dig som är intresserad av en tjänst som innebär rotation mellan vår moderna Endoskopienhet och vår Gastroenterologiska/Hepatologiska akutvårdsavdelning. En rotationstjänstgöring är både rolig och kompetensutvecklande och ger dig en bredd som sjuksköterska.
Vi har i dagsläget några sjuksköterskor som gör detta vilket fungerar mycket bra och hoppas därför att även du kommer trivas!
   
Endoskopiskt centrum arbetar medicin, kirurg och anestesi tillsammans och vi utför ca 5500 undersökningar per år. Gastroskopi, koloskopi, bronkoskopi, ERCP, EUS, PEG inläggningar och dränageinläggningar är exempel på våra vanligaste undersökningar och ingrepp. Vi gör även endoskopiska undersökningar på barn samt har en egen uppvakningsavdelning. Dina arbetsuppgifter blir bl.a. att assistera, sköta provtagning, ansvara för sedering och smärtlindring vid undersökningarna på enheten. Vi utför dagligen terapier såsom polypektomier, blödningsstillande behandling, ballongvidgning mm.  
 
Gastroenterologi- och Hepatologiavdelningen är en medicinsk vårdavdelning med specialistinriktning mot mag- och tarmsjukdomar samt sjukdomar i levern. I arbetet på avdelningen ligger fokus på patientens behov. Vi vårdar bland annat patienter med sår/blödning i mag-tarmkanalen, kroniska inflammatoriska tarmsjukdomar som Crohns sjukdom och Ulcerös kolit, leversjukdomar som tumörsjukdomar men också patienter med allmänmedicinska sjukdomstillstånd.  
 
Rotationstjänsten innebär att man arbetar på Endoskopiskt centrum mån-tor kl.7-16, fr kl. 7-13.30 och på Gastroenterologi- och Hepatologiavdelningen schemalagd arbetstid, rotationen sker var 14:e dag.  
 
Vi tillhör verksamhetsområde Internmedicin, här lägger vi stort fokus på samarbete och kommunikation och värnar om en god arbetsmiljö, flexibilitet och ett tvärprofessionellt samarbete. Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats centralt belägen i Stockholm med bra kommunikationer. Vi erbjuder friskvård i fräscha träningslokaler, betald friskvårdstimme samt friskvårdsbidrag.  
 
Anställningsform
Tillsvidare, heltid  
 
Kvalifikationer  
-Legitimerad sjuksköterska.  
-Meriterande är erfarenhet av endoskopisk verksamhet och arbete med gastroenterologisk/hepatologisk inriktning.
 
Personliga egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, som innebär att du:  
• är ödmjuk och bemöter människor med respekt.  
• är utåtriktad och intresserad av att bidra med din kunskap och entusiasm.  
• är lugn, stabil med förmåga att prioritera och fatta snabba beslut. 
• är intresserad av människor och har förmåga att möta människor i svåra situationer. 
• kan förena självständigt arbete med god förmåga att samarbeta.
 
Information om tjänsten lämnas av
Stina Malmgren, Vårdenhetschef  
Tel: 08-616 32 98  
 
Elisabeth Pantzar, Vårdenhetschef     
Tel: 08-616 31 61
 
Facklig företrädare  
Vårdförbundet Centra Söder  
Tel: 070-484 33 10  
 
Södersjukhuset har visionen att vara ”hela livets sjukhus”. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Våra kompetenta och engagerade medarbetare ser till att vi lyckas leva upp till våra värdeord: att sätta patienten först, ha respekt för individen, undvika slöseri och ta samhällsansvar.  
 
 
Referensnummer:
157901
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-06
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Elisabeth Pantzar
Tel: 08-616 3161
Stina Malmgren
Tel: 08-616 32 98
Till toppen Pil