Gå till innehåll
X

Sjuksköterska till Lungmedicin!

2018-11-29
Stockholms läns landsting, Sjuksköterska
På Södersjukhuset får du en spännande och utvecklande arbetsplats centralt belägen på Södermalm i Stockholm med bra kommunikationer. Vi erbjuder eget gym och fräscha träningslokaler där olika pass erbjuds dagligen. Som anställd ges du möjlighet till träning på arbetstid samt friskvårdspeng.  
Vill du bli en av oss?  
 
Internmedicin på Södersjukhuset är Sveriges största internmedicinska klinik, med ca 600 anställda, 8 vårdavdelningar, medicinmottagning och omfattande verksamhet vid akutmottagningen. Avdelning 82 är vår lungmedicinska vårdavdelning där samtliga patienter vårdas i enkelsalar. På avdelningen finns patienter med allt från grav KOL, empyem eller pneumothorax till patienter med lungfibros. Behandlingarna inkluderar ofta många tekniska moment och apparater, liksom akuta läkemedelsbehandlingar.   
 
Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska på avdelning 82 är du ansvarig för patientens omvårdnad samt för att utföra och följa upp medicinska ordinationer och behandlingar. Utöver omvårdnadsarbetet innefattar även sjuksköterskans arbetsuppgifter en hel del medicintekniska moment då många av våra patienter vårdas med non invasiv ventilatorbehandling (NIV) som följs upp med arteriell blodprovstagning. Många av patienterna som vårdas på lungavdelningen är också i behov av olika former av dränagebehandlingar. Vi söker nu dig som är intresserad av människor med svåra lungsjukdomar och vill vara med att utveckla vården och omvårdnaden.  
 
Vi arbetar i team, där sjuksköterskan delar ansvaret om patientens vård med läkare, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kurator och dietist. Vårdsamordnare finns knuten till avdelningen som stöd i utskrivningsplaneringen.  
Är du nyutexaminerad som sjuksköterska kan vi erbjuda dig en trygg start på din karriär genom introduktion, handledning och fortbildning. Hos oss får alla en individuellt utformad och anpassad introduktion utifrån din kompetens och erfarenhet.  
Välkommen med din ansökan!
 
Anställningsform
Tillsvidare, heltid  
 
Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av akutsjukvård.  
 
Personliga egenskaper
• Lugn och ansvarskännande  
• Förmåga att kunna prioritera och strukturera ditt arbete  
• Du förenar självständigt arbete med mycket god samarbetsförmåga  
 
Det är önskvärt att du har erfarenhet av och gillar att arbeta med akutsjukvård.  
 
Information om tjänsten lämnas av
Caroline Fries, Vårdenhetschef
Tel: 072-582 47 34
 
Fackliga företrädare
Vårdförbundet Centra Söder  
Tel: 070 - 484 33 10  
 
 
Referensnummer:
158018
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-06
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Caroline Fries
Tel: 072-5824734
Till toppen Pil