Gå till innehåll
X

Medicinteknisk röntgeningenjör till Medicinsk Teknik, Södersjukhuset

2018-11-20
Stockholms läns landsting, Medicinteknisk ingenjör/medicintekniker
Vi erbjuder
Du kommer att ingå i ett team med sex ingenjörer som arbetar med modern teknik inom röntgen och bildgivning. Vi arbetar utifrån ett en modell med ständiga förbättringar. Vi har ett nära samarbete och tycker att det är viktigt att utvecklas och ha kul på jobbet.
Södersjukhuset – ett akutsjukhus mitt i Stockholm, är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten och se till att leva upp till våra ledord: ”för patienten - med patienten”. 
Läs gärna mer om oss på www.sodersjukhuset.se
 
Medicinsk Teknik består av 25 ingenjörer som arbetar med service och underhåll av medicinteknisk utrustning och support till verksamheter inom medicinsk bild, operation, fysiologi, akuten, kardiologi med flera.   
Vi har nya lokaler i anslutning till den nya behandlingsbyggnaden som står färdigt i början på 2020 med 24 nya operationssalar, ny akutmottagning och ny sterilverksamhet.  
Medicinsk Teknik på Södersjukhuset ansvarar för service och support inom det medicintekniska området. Vårt uppdrag är att med närhet till kund och med hög kompetens förenkla vardagen för personalen i vården. Vi hjälper sjukhusledningen i dess strävan att skapa en medicinteknisk miljö där Södersjukhuset ska ge patienter trygg och säker vård. Södersjukhuset och MTA har fräscha lokaler på Södermalm och nära till bra kommunikationer. 
 
Arbetsuppgifter
- Utföra avhjälpande och förebyggande underhåll på främst medicinsk bildutrustning såsom röntgen, ultraljud, och magnetkamera.  
- Medverka vid upphandlingar genom att ta fram kravspecifikationer och delta vid utvärderingar.  
- Delta som teknisk expertis i olika projekt.  
- Bidra med tekniska kunskaper vid avvikelseutredningar  
- Samarbeta med sjukhusets stödfunktioner inom IT, Fastighet och Upphandling m fl.  
- MT Röntgen har beredskapsuppdrag. 
Arbetet utförs i nära samarbete med SÖS verksamhet för Bild. 
 
Kvalifikationer 
Du bör vara högskoleingenjör eller civilingenjör med medicinteknisk inriktning, eller ha annan likvärdig utbildning. Erfarenhet inom medicinsk bild, röntgen, datortomografi och skelettlabb är meriterande. 
Erfarenhet av service och underhåll av medicintekniska utrustningar. Det är viktigt att du behärskar det svenska samt det engelska språket väl, både muntligt och skriftligt. 
Övriga meriterande kunskaper: 
- IT- kunskaper som tex nätverk och Dicom 
- Byggprojekterfarenhet 
- Upphandlingserfarenhet 
- Projektledning 
- Kvalitetsarbete 
Det är meriterande om du är certifierad medicinteknisk ingenjör enligt MTF (föreningen för medicinsk teknik och fysik)
 
Personliga egenskaper
Att arbeta som medicinteknisk ingenjör med röntgenverksamhet innebär mycket varierande arbetsuppgifter och samarbete med många olika människor. Därför lägger vi stor vikt vid att du är serviceinriktad, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Personliga egenskaper är viktiga då Röntgengruppen består av få personer. 
 
Referensnummer:
158049
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-06
 
Fackliga representanter:
Sveriges Ingenjörer Imane Boujabir , 08-616 1720

Kontaktpersoner

Armin Saljunovic
Tel: 08-616 17 35
Till toppen Pil