Gå till innehåll
X

Verksamhetsutvecklare till intensivvårdsavdelningen, Södersjukhuset

2018-11-23
Stockholms läns landsting, Sjuksköterskor IVA
Intensivvårdsavdelningen (IVA) på Södersjukhuset är en del av verksamhetsområde Anestesi och Intensivvård. Verksamhetsområdets uppdrag omfattar anestesi, uppvakning, intensivvård, smärtbehandling och steriltekniskt centrum. Totalt är vi ca 385 medarbetare.  
IVA erbjuder intensivvård av hög kvalitet till samtliga verksamhetsområden inom sjukhuset. Avdelningen har 10 intensivvårdsplatser samt en postoperativ verksamhet och vi vårdar även barn. Vi har stort fokus på personcentrerad vård och arbetar kontinuerligt med förbättringsarbeten vilket gjorde att vi 2018 fick utmärkelsen årets IVA.  
 
Om tjänsten  
I ditt uppdrag som verksamhetsutvecklare är den viktigaste uppgiften att stödja chefer och medarbetare i arbetet med att utveckla verksamheten utifrån uppsatta mål inom områdena patientsäkerhet, kvalitet och kompetens. Du har en nyckelfunktion inom enheten och arbetar på uppdrag av vårdchef, sektionschef och verksamhetschef.  
 
Ansvarsområden  
Verksamhetsutvecklarens ansvar är att utifrån sin specifika kompetens inom förbättringskunskap och verksamhetsutveckling:  
• leda och driva verksamhetsutveckling utifrån Södersjukhusets vision och verksamhetens mål och mått  
• stödja vårdchef/sektionschef/vo-chef i att driva processen kring framtagande av verksamhetsplanen samt bidra till att förverkliga denna  
• föreslå, initiera och driva frågor inom kvalitetsutveckling och patientsäkerhet  
• vara ett stöd till linjechefer i frågor beträffande verksamhetens utveckling  
• fungera som en länk mellan vårt verksamhetsområde och övriga verksamheter  
• delta i sjukhusövergripande verksamhetsutvecklingsuppdrag  
 
En viss del av ditt arbete innebär patientnära arbete då vi tror att det är ett sätt att bibehålla den egna kompetensen, men också att uppmärksamma/identifiera/observera kvalitet och behov till förbättringar. Du är direkt underställd vårdchefen och ingår i intensivvårdsavdelningens ledningsgrupp.  
 
Formellt krav  
• Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom intensivvård  
• Magisterexamen inom omvårdnad, förbättringskunskap eller pedagogik.  
 
Meriterande  
• Magister/Masterexamen inom förbättringskunskap eller pedagogik  
• Dokumenterad erfarenhet av att leda projekt  
 
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tror att du är positiv, lösningsorienterad och har en god samarbetsförmåga. Du är analytisk och kan självständigt driva ditt arbete framåt. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du kan presentera ditt arbete på ett pedagogiskt och strukturerat sätt samt att du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Sist men inte minst är det av stor vikt att du är uthållig och har viljan att utveckla verksamheten med patienten och verksamhetens uppsatta mål.  
 
För ytterligare information kontakta:  
Vårdchef Thorleif Rosander, tfn 08-6162237  
 
 
 
 
Referensnummer:
158157
 
Sista ansökningsdatum:
2018-12-16
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet centra söder tfn 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Thorleif Rosander
Tel: 08-616 22 37
Till toppen Pil