Gå till innehåll
X

Måltidsansvarig till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2018-12-06
Stockholms läns landsting, Köks- och restaurangbiträden
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för nutrition och som vill bidra till utveckling på Stockholms mest familjära barn- och ungdomssjukhus!  
 
På avdelning 64 vårdar vi barn och ungdomar upp till 18 års ålder med skiftande diagnoser och vårdbehov. De vanligaste inläggningsorsakerna är infektioner och andningsbesvär, framförallt under vinterhalvåret. Utöver det vårdar vi långvarigt sjuka barn med exempelvis anorexia och mag- och tarmsjukdomar. Vi har även kirurgiska uppdrag.  
 
Rollen som måltidsansvarig innebär att ha huvudansvaret för avdelningsköket, att se till att patienten får den mat den har rätt till och att hygienriktlinjerna efterföljs. I de dagliga rutinerna ingår bland annat servering av patientkost som tillagats i Södersjukhusets eget kök och beställning av basvaror. Som måltidsansvarig har du också ansvar för att extrapersonal har kunskap om arbetet i avdelningsköket. Arbetet ställer krav på god social och verbal förmåga.  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder  
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.  
 
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.  
 
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  

Övrig information:
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.
 
Anställningsform:
Tillsvidare  
 
Arbetstid:
Deltid, ca 80%. Arbete kvällar och helger ingår.  
 
Kvalifikationer:
Erfarenhet av serviceyrke är ett krav. Tidigare arbete inom restaurangbranschen samt utbildning inom livsmedelshygien eller liknande är meriterande.  
  
Personliga egenskaper: 
Engagerad, självständig, flexibel samt god organisation- och samarbetsförmåga.  
 
Fackliga företrädare:  
Kommunals expedition:  
Tel: 08-616 16 83  
 
Referensnummer:
158472
 
Sista ansökningsdatum:
2018-12-27
 
Fackliga representanter:
Kommunals expedition, 08-616 16 83

Kontaktpersoner

Emelie Larensvärd
Tel: 08-616 50 37
Till toppen Pil