Gå till innehåll
X

Sektionschef till Akut Internmedicin & Neurologi på Södersjukhuset!

2019-01-18
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg
Är du specialistläkare med intresse för ledarskap och utveckling?  
Då kanske du är den vi söker för tjänsten som chef för sektionen Akut Internmedicin och Neurologi.  
 
Verksamhetsområde Internmedicin är Sveriges största internmedicinska klinik med ca 540 medarbetare. För att kunna möta utmaningarna i framtidens hälso- och sjukvård arbetar vi därför ständigt för att vara en organisation med fokus på att utveckla gott ledar- och medarbetarskap, säker vård med hög kvalitét och god arbetsmiljö.  
Vi är i en spännande utvecklingsfas - Välkommen att bidra till den hos oss!  
 
Arbetsuppgifter  
Vi vill erbjuda dig ett omväxlande arbete där du tillsammans med professionella och engagerade kollegor och medarbetare arbetar för att Södersjukhuset ska vara Sveriges ledande akutsjukhus.  
 
Som sektionschef är din uppgift att utifrån verksamhetsområdets och Södersjukhusets mål och vision leda sektionens specialist- och ST-läkare mot att tillsammans utveckla verksamheten för patientens bästa. Du ansvarar för att god vård av hög kvalitet bedrivs och utvecklas inom respektive specialitet och diagnosområde samt att sektionen är organiserad med rätt bemanning och kompetens.  
 
Det händer mycket på Södersjukhuset och du kommer att ha en aktiv roll i olika sjukhusövergripande forum och ingå i och utveckla samarbetsprojekt mellan verksamhetsområden på sjukhuset. Inom Internmedicin arbetar vi med att stärka kvalitét och patientsäkerhet genom utveckling av teambaserad utbildning och arbetssätt, du har en viktig roll i arbetet både bland dina medarbetare och i verksamhetens ledningsgrupp. Som chef har du ett nära samarbete med vårdchef och övriga sektionschefer.  
 
Till stöd i ditt arbete har du controller, HR och verksamhetsutvecklare. Södersjukhuset har ett internt chefsutvecklingsprogram och det finns goda möjligheter till handledning i chefsrollen.  
 
Har du ett intresse för forskning?  
Då kan nämnas att verksamhetsområde Internmedicin har en framträdande position inom klinisk undervisning och patientnära forskning samt bedriver en högkvalitativ utbildning för läkarstuderande.  
Uppdraget går i viss omfattning att kombinera med forskning eller klinisk tjänstgöring.  
 
Vi ser fram emot din ansökan!  
 
Anställningsform
Anställning som läkare med grundtjänst som överläkare, biträdande överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande.  
 
Kvalifikationer
Specialist i internmedicin, neurologi eller någon av närliggande specialiteter.  
Erfarenhet av kliniskt arbete som läkare inom akut slutenvård.  
 
Vi ser gärna att du
• har erfarenhet av tidigare chefsuppdrag/ledaruppdrag, där du utövat ett coachande ledarskap.  
• har drivit utvecklingsarbete med goda resultat för patient, personal och verksamhet.  
• har forskningserfarenhet.  
 
Chefsutbildning/ledarskapsutbildning såväl som forskarutbildning och projektledarutbildning är meriterande.  
 
Personliga egenskaper
För att lyckas i arbetet som sektionschef tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att växa att utvecklas i sina roller. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt.  
 
Vi ser att du har en dokumenterat god förmåga att driva och slutföra uppdrag med goda resultat för patient, personal och verksamhet. Ditt arbetssätt präglas av att du lyssnar in andras åsikter, kommunicerar tydligt och tar tillvara på dina medarbetares samlade kompetens samt använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete.  
 
Information om tjänsten lämnas av  
Verksamhetschef Internmedicin Lena Sunnermalm  
Tel:08-616 3150  
 
HR-partner Karin Rytter  
Tel:08-616 34 17  
karin.rytter@sll.se  
 
Fackliga företrädare  
SACO/Läkarföreningen  
Henrik Wagner  
Tel: 08-616 31 14  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Referensnummer:
158537
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-27
 
Fackliga representanter:
SACO/Läkarföreningen

Kontaktpersoner

Lena Sunnermalm Nilsson
Tel: 08-616 31 50
Karin Rytter
Tel: 08-616 34 17
Till toppen Pil