Gå till innehåll
X

Diabetessjuksköterska dagtid till Medicinmottagningen, Södersjukhuset?

2019-01-16
Region Stockholm, Sjuksköterska
Vi söker en diabetessjuksköterska med vidareutbildning och/eller erfarenhet inom diabetes som vill bidra med sin kompetens och erfarenhet.  
Lockas du av ett varierat arbete där du får möjlighet att samarbeta med olika professioner i en utvecklande och utbildande organisation?  
Då är kanske det här jobbet för dig!  
 
Hos oss bedriver vi mottagnings- och dagvårdsverksamhet för patienter med diabetes typ1. Vi arbetar evidensbaserat utifrån medicinsk och pedagogisk forskning för att kunna erbjuda patienter bästa möjliga vård. Vår dagvårdsverksamhet riktar sig till patienter som haft diabetes en tid, de som nyligen fått diabetes eller för de som ska starta insulinpumpsbehandling.  
 
Arbetsuppgifter:  
I arbetet som diabetessjuksköterska ingår bland annat egen sjuksköterskemottagning, undervisning av patienter och personal om diabetes och diabeteshjälpmedel samt telefonrådgivning och tidsbokning.  
Fler och fler av våra patienter använder insulinpump och/eller kontinuerlig blodglukosmätning, dessa träffar du både enskilt och i grupp för utbildning och stöd i behandlingen.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidare heltid, 40h/v, dagtid måndag-fredag.  
Tillträde enligt överenskommelse.  
 
Kvalifikationer:  
-Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom diabetes och /eller legitimerad sjuksköterska med minst 15 hp i diabetesvård.  
-Erfarenhet av mottagningsarbete och tekniska diabeteshjälpmedel är meriterande.  
 
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är trygg i din yrkesroll. Du utgår från patientens behov, är ansvarstagande, engagerad och trivs med att arbeta i team, samtidigt som du kan arbeta självständig med god förmåga att prioritera och fatta beslut.  
Du är intresserad av att utveckla mottagningsarbetet med hjälp av e-hälsa för ökad kontinuitet och tillgänglighet för patienten.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Välkommen med din ansökan!  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Vårdenhetschef: Annika Ahlén  
Tel: 08-616 31 30, 072-599 38 81  
Mail: annika.ahlen@sll.se  
 
Enhetsledare: Ingela Jakobsson  
Tel: 08-616 33 58  
 
Fackliga företrädare:  
Vårdförbundet Centra Söder  
Tel:070-484 33 10  
 
 
 
Referensnummer:
160103
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-27
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder

Kontaktpersoner

Annika Ahlén
Tel: 08-616 31 30
Till toppen Pil