Gå till innehåll
X

Vik. HR assistent till Kirurgi, Södersjukhuset

2019-01-11
Region Stockholm, Personal/HR
Är du relationskapande och kommunikativ samtidigt som du tycker om administrativa arbetsuppgifter? Är du noggrann, snabb och prestigelös? Har du även ett intresse för HR?
 
Läs mer och se om du har vad som krävs i rollen som HR assistent!  
 
Om tjänsten  
Verksamhetsområde Kirurgi har fyra vårdavdelningar, kirurgmottagning, bröstcentrum och en stor operationsenhet. Vi är ca 350 medarbetare och 18 chefer.  
Som HR assistent är ditt huvudsakliga uppdrag att supportera chefer i anställningsadministration i vårt personalsystem Heroma för sjuksköterskor och undersköterskor.
 
Vidare ingår bl. a. att supportera chefer i:
•Vara superuser i Heroma på verksamhetsområdet  
•Praktisk förberedelse vid nyanställning och informationsträff med nya medarbetare  
•Hantera betyg/intyg  
 
Du rapporterar ledigheter och avvikelser för vårdenhetschefer samt staben i personalsystemet Heroma på uppdrag av verksamhetschef. Stabsuppgifter som t ex. hjälpa till vid disputationer ingår även i rollen. Du tillhör staben och rapporterar till verksamhetsområdeschef på kirurgen. Som HR assistent ingår det även i uppdraget att hantera AT-läkarna på vo:t. såsom att administrera i Heroma, skapa scheman, medverka vid introduktion av nya grupper, svara på frågor, samarbeta med AT-ansvarig läkare etc.  
 
Du har ett nära samarbete med HR partner för vo Kirurgi och supporterar i HR processer som t ex. sommarrekrytering och sommarungdomar. Du deltar på vissa vårdenhetschefsmöten och är backup för HR partner i den fackliga samverkansgruppen. Vidare är du samordnare för våra bemanningsassistenter. För rätt person finns det möjlighet att driva egna mindre HR relaterade projekt.  
 
Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att trivas på jobbet!  
 
Vi söker dig som  
•Har gymnasiekompetens  
•Har erfarenhet av ett serviceyrke och administrativa uppgifter  
•Mycket goda kunskaper i Officepaketet  
 
Det är meriterande om du har utbildning inom HR och vi ser gärna att du har erfarenhet av Heroma samt arbete inom sjukvården. För att lyckas i rollen tror vi att du är stresstålig och har stort lösningsfokus. Du är ansvarstagande och lojal. Vidare tror vi att:  
 
•Du tar mycket egna initiativ och är självständig och uthållig i ditt arbete  
•Du har en god organisatorisk förmåga och känsla för struktur  
•Ditt medarbetarskap präglas av en öppen och rak kommunikation för ett gott samarbete  
 
Anställning  
Vår HR-assistent ska vara föräldraledig och vi söker en vikarie med start så snart som möjligt och anställning tom. 2019-12-31 med chans till förlängning. Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och gratis träning på vårt egna Hälsoteam.  
 
Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande verksamhetschef Lennart Boström, tel: 070 484 09 61 eller HR partner Sofia Gustafsson 072 599 38 13. Skicka in din ansökan så snart som möjligt!
 
Välkommen till oss på Södersjukhuset!  
 
 
Referensnummer:
160237
 
Sista ansökningsdatum:
2019-01-27
 
Fackliga representanter:
Akademikerna
Till toppen Pil