Gå till innehåll
X

Kurator/ Socionom till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-01-30
Region Stockholm, Kuratorer
Vi startade Rosenlunds barnhälsovårdsteam i mars 2014, det är en barnavårdscentral och specialistmottagning för barn till mödrar med beroendeproblematik av alkohol och/eller droger. Verksamheten är samlokaliserad med Rosenlunds mödrahälsovårdsteam, som är belägen på Rosenlunds sjukhus på Södermalm. 
 
Vi erbjuder specialiserad, utökad och individuellt anpassad barnhälsovård i hemmet och på mottagningen under barnets första åtta levnadsmånader. Uppföljning efter åtta månaders ålder sker i nära samverkan med barnavårdscentral nära hemmet. Fram till barnet börjar skolan har barnläkare en individuellt anpassad uppföljning av barnet. Vid behov sker arbetet i samarbete med socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatri. 
 
Rosenlunds barnhälsovårdsteam tillhör organisatoriskt neonatalvårdssektionen vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. 
Teamet består idag av tre barnsjuksköterskor och en barnläkare. 
 
Du arbetar i nära samarbete med övrig personal i teamet samt Rosenlunds mödrahälsovård. Du deltar i möten med familjer på mottagningen samt deltar vid vissa hembesök. Du samordnar kontakter med socialtjänsten. 
I uppdraget ingår även ett enhetsledaruppdrag dvs du samordnar/planerar och utvecklar verksamheten, du ansvarar för planering av ledigheter, ansvarar för att statistik förs och att  verksamhetsberättelser blir upprättade, du ansvarar för beställningar och leasingbil. 
Du har regelbundna möten med ansvarig vårdchef/sektionschef. 
 
På Sachsska barn- och ungdomssjukhuset har vi ett prestigefritt samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Vi satsar mycket på friskvård för vår personal och Södersjukhuset har egna träningslokaler. Vi finns centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.
 

Anställningsform:

  • Allmän Visstidsanställning under 2 år med förmodad förlängning av projektet.
  • Heltid 40 timmar/vecka
  • Dagtid.

 

Kvalifikationer:

  • Socionomutbildning
  • Grundutbildning i psykoterapi motsvarande steg 1 är meriterande
  

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta med riktat stöd till barn och familjer inom barnhälsovård. Du ska ha ett stort intresse av att arbeta med ovan beskriven målgrupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
160694
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-21
 
Fackliga representanter:
SSR, Siv Aronsson, tel 072-582 4422

Kontaktpersoner

Monica Vestman
Tel: 08-616 40 98
Till toppen Pil