Gå till innehåll
X

Specialistsjuksköterska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-03-22
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn

Arbetsuppgifter:

På allergienheten möter du barn och ungdomar som kommer för utredning och behandling. Vi utför lungfunktionsundersökningar, allergivaccinationer, födoämnesprovokationer samt läkemedelsprovokationer. I arbetet ingår att ha egna sjuksköterskemottagningar. Vi bedriver utveckling och forskning inom allergi/lungområdet. Här arbetar vi i team med sjuksköterskor, undersköterska, biomedicinska analytiker och läkare som är specialiserade inom barn- och ungdomsallergologi.

På hudenheten arbetar du tillsammans med erfarna hudläkare och barnläkare i en unik teamverksamhet. I mottagningsarbetet ingår det att vara kontaktsjuksköterska för svårt sjuka hudpatienter, assistera vid hudbiopsier mindre ingrepp och genomföra olika behandlingar. I arbetet finns möjlighet till självständigt arbete, att ha egna sjuksköterskemottagningar för barn och ungdomar med eksem.
Kompetensutveckling sker både internt och externt och är en del av specialistvårdssektionens mål för att kunna bedriva specialiserad omvårdnad för långvarigt sjuka barn och ungdomar.
Låter detta som något för dig?
 
Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom  barn- och ungdomspediatrik. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.
 

Anställningsform:

  • Tillsvidare
  • Heltid 40 tim/vecka, 60% på allergi/lungenheten och 40% på hudenheten
  • Dag

 

Kvalifikationer :

Leg sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom. Omvårdnad vid astma, allergi och KOL 15 hp är meriterande
  

Personliga egenskaper : 

Vi söker dig som är ansvarskännande, engagerad samt trivs med att arbeta i team. Du vill öka din kompetens inom hud och allergienheten och därmed bidra till fortlöpande förändringsarbete. Arbetet kräver god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Intresse för e-hälsa och utveckling av mottagningsarbetet utifrån patientens behov, tillsammans med tekniska möjligheter är också positivt.  

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
160756
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Annette Gromell, tel 073-9732621

Kontaktpersoner

Carola Rickenberg
Tel:
Till toppen Pil