Gå till innehåll
X

Specialistsjuksköterska inom intensivvård med ansvarsområde vårdhygien

2019-01-31
Region Stockholm, Sjuksköterskor IVA
Vi söker dig som vill tjänstgöra som specialistsjuksköterska på steg 5 enligt SLL:s kompetensmodell med inriktning mot vårdhygien.  
 
IVA på Södersjukhuset är en allmän intensivvårdsavdelning och erbjuder intensivvård av hög kvalitet till samtliga verksamhetsområden inom sjukhuset. Vi har 10 intensivvårdsplatser samt en postoperativ verksamhet, på avdelningen vårdas patienter med svikt i, ett eller flera, vitala organ, både vuxna och barn. Vi arbetar i tvärprofessionella team med stort fokus mot personcentrerad vård och arbetar kontinuerligt med förbättringsarbeten vilket gjorde att vi 2018 fick utmärkelsen årets IVA. I vårt dagliga arbete utgår vi ifrån Södersjukhusets värdegrund: respekt för individen, patienten först, samhällsansvar samt undviker slöseri.  
 
Om tjänsten  
Som specialistsjuksköterska på steg 5 i SLL:s kompetensmodell kommer du har ett fördjupat ansvar att leda och utveckla vården inom vårdhygien. Du kommer även att ha ett utbildningsansvar inom ansvarsområdet.  
 
Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som specialistsjuksköterska kommer att innefatta:  
• formulera, underhålla och uppdatera enhetens rutiner, riktlinjer och policys i samråd med ansvarig läkare och chef  
• tillsammans med förbättringsgruppen inom området säkra den vårdhygienska standarden genom att stödja, informera och utbilda medarbetare och chefer i frågor gällande vårdrelaterade infektioner och smittspridning  
• bedriva och leda kvalitets- och verksamhetsutveckling  
• tillsammans med förbättringsgruppen arbeta med förbättringsarbeten inom vårdhygienska frågor på IVA och Postop  
• ansvara för nationella mätningar gällande BHK, MRSA och VRI, även lokala mätningar som kan härröras inom området  
• samverka med andra verksamhetsområden för att säkerställa kontinuitet och säkerhet i vårdkedjan i syfte att förbättra vården  
• vara en länk mellan vårdhygien och enheten  
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning som specialistsjuksköterska inom intensivvård, dag-, kväll- och helgtjänstgöring, heltid 38,15 tim./v. Tjänsten innebär 20% avsatt tid mot ansvarsområdet och 80 % klinisk tjänstgöring med undantag för sommarperioden och jul/nyår då arbetstiden utgörs av 100 % klinisk tjänstgöring.  
 
Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård och minst 5 års erfarenhet inom yrket. Akademiska meriter: magisterexamen och handledarutbildning. Detta motsvarar steg 5 i Region Stockholms kompetensstege för specialistsjuksköterskor.  
 
Personliga egenskaper
I din roll som specialistsjuksköterska har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl intern som externt. Du trivs att arbeta inom sjukvården och vill vara med och utveckla enheterna vidare. Du värderar ett arbetsklimat med gott samarbete och anser att det är viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper. Du är lugn, trygg, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!  
 

 
Referensnummer:
160787
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-24
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Thorleif Rosander
Tel: 08-616 22 37
Emma Lidholm
Tel: 08 - 616 24 02
Till toppen Pil