Gå till innehåll
X

Specialistsjuksköterska inom intensivvård med ansvarsområde postop

2019-01-31
Region Stockholm, Sjuksköterskor IVA
Verksamhetsområde Anestesi och intensivvård står inför en spännande utveckling och förändring då vi under hösten 2019 flyttar in i nya lokaler med vår postoperativa verksamhet. Vi söker nu dig som vill tjänstgöra på vår postoperativa enhet och vill vara med och bidra till en fortsatt utveckling av den postoperativa vården på Södersjukhuset. Det finns möjlighet till viss tjänstgöring vid vår intensivvårdsavdelning om så önskas.  
   
Den postoperativa verksamheten på Södersjukhuset är en del av verksamhetsområde anestesi och intensivvård. I den nya byggnaden kommer det att finnas 47 postoperativa platser fördelat på två plan. Varav vi kommer att bemanna ett plan som har dygnet runt verksamhet. Vi servar i huvudsak kirurg-, ortoped-, urologi- och kvinnokliniken. På intensivvårdsavdelningen finns 10 platser.  
 
Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som specialistsjuksköterska med ansvarsområde mot postoperativverksamhet kommer att innefatta:  
• övergripande ansvar att leda och utveckla vården utifrån den postoperativa patientens behov  
• formulera, underhålla och uppdatera enhetens rutiner, riktlinjer och policys i samråd med ansvarig läkare och chef  
• bedriva kvalitets- och verksamhetsutveckling med den postoperativa patientens behov i fokus med bland annat stöd av kvalitetsregistret SPOR  
• tillsammans med förbättringsgrupp arbeta med förbättringsarbeten som berör den postoperativa verksamheten  
• samverka med andra verksamhetsområden för att säkerställa kontinuitet och säkerhet i vårdkedjan i syfte att förbättra vården  
• arbeta med personcentrerad vård utifrån patientens behov, önskemål och delaktighet  
• delta i patientsäkerhetsarbete på enheten, i form och risk- och händelsevisanalyser  
 
Anställningsform
Tillsvidareanställning som specialistsjuksköterska inom intensivvård, dag-, kväll- och helgtjänstgöring, heltid 38,15 tim./v. Tjänsten innebär 20% avsatt arbete mot ansvarsområdet och 80 % klinisk tjänstgöring med undantag för sommarperioden.  
 
Kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård och minst 5 års erfarenhet inom yrket. Akademiska meriter: magisterexamen och handledarutbildning. Detta motsvarar steg 5 i Region Stockholms kompetensstege för specialistsjuksköterskor.  
 
Personliga egenskaper
I din roll som specialistsjuksköterska har du en naturlig förmåga att samverka och kommunicera på alla nivåer, såväl internt som externt. Du trivs att arbeta inom sjukvården och vill vara med och utveckla avdelningen vidare. Du värderar ett arbetsklimat med gott samarbete och anser att det är viktigt att bidra till förändrings- och förbättringsarbete med patientens bästa i fokus. Du är pedagogisk och har ett genuint intresse av att dela med dig av dina kunskaper. Du är lugn, trygg, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende.  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen in med din ansökan!  
 
 
Referensnummer:
160789
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-24
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Thorleif Rosander
Tel: 08-616 22 37
Anna Kewenter Hedencrona
Tel: 08-616 2414
Till toppen Pil