Gå till innehåll
X

Diabetessjuksköterska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-02-06
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn
 
Vår erfarna diabetessjuksköterska ska gå i pension – vi söker nu hennes efterträdare!  
 
Som diabetessjuksköterska vid vår specialistvårdssektion arbetar du med barn och ungdomar mellan 0-20 år med diabetes typ1. Du ingår i diabetesteamet som består av olika professioner. Arbetsuppgifterna varierar mellan mottagningsbesök, telefonrådgivning och undervisning som sker både individuellt och i grupp. Ett spännande och utvecklande arbete med fokus på förbättringsarbete, teknik, stödsamtal, undervisning samt forskning. Som diabetessjuksköterska är du en viktig länk mellan patienter och dess föräldrar, andra vårdgivare samt förskola/skola. Våra ungdomar mellan 13-20 år med diabetes typ1 har sina mottagningsbesök på ungdomsenheten, som har en mer ungdomsanpassad miljö.  
 
Vi är ett stabilt diabetesteam med hög kompetens och god gemenskap. Vill du ingå i vårt diabetesteam - hör av dig!  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder  
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.  
 
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.  
 
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  
 
Övrig information:  
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidare             
 
Arbetstid:  
Heltid                   
 
Kvalifikationer:
Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom samt diabetes och/eller legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning. Erfarenhet inom barn- och ungdomssjukvård är meriterande.  
 
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som gillar att jobba både självständigt och i team samt tar ansvar.  
 
Fackliga företrädare:  
Förbund: Vårdförbundet  
Namn: Annette Gromell  
Telnr: 08-616 13 69  
 
Referensnummer:
160934
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-28
 
Fackliga representanter:
Annette Gromell, Vårdförbundet, 08-616 13 69

Kontaktpersoner

Helena Agenäs
Tel: 08-616 41 81
Till toppen Pil