Gå till innehåll
X

Barnmorska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-02-07
Region Stockholm, Barnmorskor
Tag chansen att prova på att arbeta i en unik verksamhet på vår ungdomsenhet!  
 
Ungdomsenheten vid Sachsska barn och ungdomssjukhuset är Sveriges första och enda medicinska samvårdscentrum för ungdomar mellan 13 och 20 år. Vi är en samverkansenhet mellan kvinnokliniken, Sachsska barn och ungdomssjukhuset samt barn och ungdomspsykiatrin i Stockholm.  
 
Vi tar emot flickor som har oklara buksmärtor, hormonrubbningar tex i form av amenorré, är ofrivilligt gravida eller har utsatts för sexuella övergrepp. En annan grupp är ungdomar med kroniska sjukdomar eller andra medicinska tillstånd, exempelvis diabetes, inflammatoriska tarmsjukdomar eller psykosomatiska tillstånd.  
 
Arbetet som barnmorska på ungdomsenheten innebär bla att delta i teamet som handlägger samt utför aborter för unga flickor 13–18 år. I teamet ingår samarbete med gynekolog och kurator. Vi har både mottagning och dagvård. I teamet möter vi ungdomar för uppföljning efter sexuella övergrepp, som innefattar både medicinsk och psykosocialt omhändertagande.  
 
Vårt syfte med verksamheten är att anpassa vården utifrån ungdomarnas behov. Vi erbjuder en samlad kompetens och här arbetar sjuksköterskor, barnmorskor, läkare, psykologer, kuratorer och sekreterare.  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder  
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.  
 
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.  
 
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  
 
Övrig information:  
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidare             
  
Arbetstid:  
Heltid, arbete dagtid, måndag till fredag.  
 
Kvalifikationer:
Legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt.  
Har du erfarenhet av arbete med ungdomar på ungdomsmottagning eller gynmottagning är det meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.  
 
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som gillar att jobba både självständigt och i team och som tar ansvar.  
 
Fackliga företrädare:  
Förbund: Vårdförbundet  
Namn: Annette Gromell  
Telnr: 08-616 13 69  
 
 
Referensnummer:
160964
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-28
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Annette Gromell, 08-616 13 69

Kontaktpersoner

Helena Agenäs
Tel: 08-616 41 81
Till toppen Pil