Gå till innehåll
X

Kurator till Infektion/Venhälsan, Södersjukhuset

2019-02-08
Region Stockholm, Kuratorer
Infektion/Venhälsan består av mottagningen Venhälsan samt infektionsavdelning. På Venhälsan handlägger vi HIV-infekterade personer oavsett kön, ursprungsland eller sexuell läggning. Majoriteten av våra HIV-patienter är MSM (män som har sex med män). På Venhälsan testar, behandlar och följer vi upp STI-er (sexuellt överförbara infektioner) hos MSM. Venhälsans psykosociala team består av kuratorer och en psykiatriker. Arbetet som kurator består av stödsamtal och av kontaktspårningar.
 
Arbetsuppgifter  
Som kurator består dina arbetsuppgifter huvudsakligen av; stödsamtal/krisbearbetning, preventivt arbete med STI-patienter, kontaktspårning, psykosocialt behandlingsarbete, ge stöd och information i sociala frågor. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga personalkategorier runt patienten. Handledning finns att tillgå.  
Anställningsform  
Heltid 40h/vecka. Tillträde enligt överenskommelse
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig som har socionomexamen samt erfarenhet av socialt arbete. Ett krav är att du har god HBT-kompetens samt viss erfarenhet av arbete med HBT-frågor. Önskvärt är att du har erfarenhet av kontaktspårning av STI och HIV.  
 
Personliga egenskaper  
Du har lätt för att samarbeta med och tycker om att arbeta i team, men kan även arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som t ex yrkeserfarenhet och personlig mognad. Vi som arbetar som kuratorer på Venhälsan är engagerade i vårt arbete och vår målgrupp och vi söker en kollega som vill vara en del av oss.  
 
Vill du veta mer? Kontakta gärna vårdenhetschef Kajsa Flisager på tfn 08-616 25 34I
 
 
Referensnummer:
160991
 
Sista ansökningsdatum:
2019-03-03
 
Fackliga representanter:
SACO Camilla Berg, tfn 08-6163940

Kontaktpersoner

Kajsa Flisager
Tel: 08-616-2534
Till toppen Pil