Gå till innehåll
X

Enhetsledare till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-02-08
Region Stockholm, Sjuksköterskor barn
På avdelning 64 och 74, som är en del av Akutvårdssektionen, vårdas barn och ungdomar upp till 18 års ålder med skiftande diagnoser och vårdbehov. De vanligaste inläggningsorsakerna är infektioner och andningsbesvär, framförallt under vinterhalvåret. Utöver det vårdar vi långvarigt sjuka barn med diabetes, anorexia samt mag- och tarmsjukdomar. Längre medicinska utredningar förekommer. Vi har även kirurgiska uppdrag.  
 
Vi söker två personer som vill bidra till utveckling inom dessa enheter! Enhetsledaren har en nyckelroll på avdelningen. Tyngdpunkten ligger vid att säkerställa patientsäker vård och goda arbetsförhållanden genom att vara synlig och tillgänglig för medarbetarna på avdelningen. Enhetsledaren är insatt i den dagliga driften och har ett nära samarbete med avdelningens samordnare.  
En stor variation av diagnoser möter den som arbetar på vårdavdelningarna vilket kräver en bred kunskapsbas och en kontinuerlig kompetensutveckling. Som enhetsledare kommer du att tillsammans med sektionens övriga enhetsledare och chefer medverka till att kompetensbehovet tillgodoses hos de sjuksköterskor och barnsköterskor/undersköterskor som arbetar inom sektionen. Enhetsledaren har ansvar för planering och uppföljning av introduktion för nyanställd personal och har en coachande roll för utvecklings- och ansvarsgrupperna på avdelningen.  
Tjänsten innebär även kliniskt arbete med direkt patientkontakt.  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder  
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.  
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.  
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  
 
Övrig information:  
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  
 
Anställningsform:  
Anställningen är ett tidsbegränsat uppdrag på respektive avdelning och innebär en tillsvidareanställning på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset. Fördelat enhetsledare/klinisk tjänstgöring, 50/50.  
 
Arbetstid:
Heltid                                   
 
Kvalifikationer:
Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdomar är ett krav.  
  
Personliga egenskaper:
I rollen som enhetsledare måste du vara ansvarstagande och tycka om att ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta ensam, men samarbetar även prestigelöst i team och har lätt för att omprioritera när oplanerade och/eller akuta situationer uppstår. Du är lösningsfokuserad, positiv och lyhörd.  
Fackliga företrädare:  
Fackförbund: Vårdförbundet  
Namn: Petra Lidbeck  
Telefon: 08-616 12 74  
 
Referensnummer:
160999
 
Sista ansökningsdatum:
2019-02-21
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Petra Lidbeck, 08-616 12 74

Kontaktpersoner

Ann-Marie Bernsveden
Tel: 08-616 40 95
Till toppen Pil