Gå till innehåll
X

Sektionschef Ischemi & PCI , VO Kardiologi, Södersjukhuset

2019-02-11
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare
Verksamhetsområde Kardiologi på Södersjukhuset är en av Sveriges största och ledande kardiologkliniker vad gäller såväl klinisk verksamhet som forskning. Hjärtintervention på Kardiologen behandlar patienter med ischemisk hjärtsjukdom och strukturella hjärtsjukdomar. Vi utför drygt 2 000 procedurer på drygt 1 700 patienter årligen på PCI-enheten och är därmed ledande i landet inom komplex och avancerad PCI och diagnostik med hög kompetens hos samtliga medarbetare. Vi har en väl uppbyggd vårdkedja för patienter med ischemisk hjärtsjukdom med ett processansvar för sektionschefen att utveckla vården inom området. 

Vi söker nu till ischemi/PCI sektionen dig som är specialist inom kardiologi och med en gedigen erfarenhet inom ischemisk hjärtsjukvård. Du är antingen självständig PCI operatör med omfattande specialistkunskaper inom området och/eller har ett uttalat intresse och kunskaper inom kardiologisk ischemi/ hjärt-intensivvård /sekundärprevention.

Arbetsuppgifter:

Tjänsten som sektionschef är en första linjens chef med personal- och budgetansvar. Som chef förväntas du utveckla ischemivården och PCI vården i samråd med enhetsansvariga läkare och vårdenhetschefer. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Samarbetet och kommunikationen med övriga läkarchefer samt omvårdnadschefer  är essentiellt för att kunna driva verksamheten framåt. 

Till stöd i ditt arbete har du controller, HR och verksamhetsutvecklare. Södersjukhuset har ett internt chefsutvecklingsprogram och det finns goda möjligheter till handledning i chefsrollen.
 
Anställningsform:

Anställningen avser en heltidstjänst (tillsvidare, 40 tim/v.) som läkare med grundtjänst som överläkare eller biträdande överläkare. Därutöver innehar du ett tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande. I anställningen ingår jourtjänstgöring.
 
Kvalifikationer:

Legitimerad läkare med specialistkompetens inom kardiologi. Det är meriterande med en dubbelspecialisering inom Internmedicin. Tidigare erfarenhet av personal- och budgetansvar samt undervisning och forskning är en fördel.    

Personliga egenskaper: 

För att lyckas i rollen som sektionschef hos oss har du ett naturligt och respektfullt bemötande gentemot din omgivning, oavsett yrkeskategori. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agera långsiktigt. Samtidigt är du målorienterad och analytisk i ditt synsätt att vilja utveckla framtidens hälso- och sjukvård.  
Du ska ha lätt att fatta egna beslut samt förmedla redan tagna beslut. Du förväntas vara en ledare och coach som visar personlig omtanke och kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll. Vi ser att du har en god förmåga att driva och slutföra uppdrag med goda resultat för patient, medarbetare och verksamhet.  
 
Övrig information: 
 
För att din ansökan ska anses fullständig vill vi att du bifogar CV och personligt brev, specialistkompetensbevis samt eventuella betyg/intyg.
 
Referensnummer:
161069
 
Sista ansökningsdatum:
2019-03-03
 
Fackliga representanter:
SACO, Clara Strömberg, 08-616 35 86

Kontaktpersoner

Eva Strååt
Tel: 08-616 30 88
Till toppen Pil