Gå till innehåll
X

IT-samordnare till verksamhetsområde Kardiologi, Södersjukhuset

2019-03-07
Region Stockholm, Data/IT
Vården är i en spännande digitaliseringsfas där framtidens vårdinformationsmiljö är under upphandling inom SLL och förberedande arbete pågår för att ensa och standardisera befintliga data i systemen. Som lokal IT-samordnare har du en viktig roll att hjälpa vården att möjliggöra olika typer av digitalisering, en roll som innebär systemstödskommunikation samt bidrar till nytänk och inspiration kring nya arbetssätt. För rätt person finns det stora möjligheter att vara med och påverka denna spännande resa.  
 
Vi söker en IT-samordnare som kan vara länk mellan verksamheten och sjukhusets Avdelning Kvalitet, Utveckling och IT. Som IT-samordnare hos oss kommer du att ha ett helhetsansvar för verksamhetsområdets IT-frågor och vara verksamhetsområdets kvalificerade IT-stöd. Din roll är konsultativ vilket innebär att du självständigt fungerar som stöd i verksamheten samtidigt som du är en del av Södersjukhusets IT-organisation.  
 
Verksamhetsområde Kardiologi består av tre vårdavdelningar, medicinsk intensivvårdsavdelning (inklusive HIA), pacemakerenhet, koronarintervention samt mottagning. Antalet medarbetare inom hela verksamhetsområdet uppgår till ca 400.  
 
Inom verksamhetsområdet samarbetar vi i tvärprofessionella team, tillsammans med och för patienten. Vi arbetar i en lärande organisation där alla yrkeskategorier är viktiga för att kunna erbjuda en värdeskapande vård. Ett fungerande IT-stöd är en grundläggande del i att göra detta möjligt. Som IT-samordnare ingår du i verksamhetsområdets stabsgrupp och arbetar där med strategiska övergripande frågor.  
 
Arbetsuppgifter:  
Vi söker dig som har ett äkta intresse av att samarbeta med och stödja olika människor i alla professioner. Du brinner för teknik och IT samt ser digitaliseringens möjligheter som en del av verksamhetsutvecklingen i vården.  
 
I arbetsuppgifterna ingår att:  
• fånga upp och samordna verksamhetsområdes behov i utvecklingen av sjukhusets IT-stöd  
• ansvara för att IT-stödet motsvarar verksamhetens behov samt medverka vid införandet av nya system och tjänster  
• leda och/eller delta i lokala projekt/utvecklingsarbeten  
• informera och sprida kunskap om rutiner, processer, pågående IT-utveckling och planerade förändringar  
• fungera som informationssäkerhetsombud på verksamhetsområdet  
• beställa, fördela och följa upp IT-utrustning samt behörigheter m.m.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.  
 
Kvalifikationer:  
Vi söker dig med adekvat IT-kunskap som gärna har arbetat i en likande roll tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i vården och har kunskap i någon av de datasystem som används, exempelvis Take Care, Orbit och Clinisoft. Kompetens och erfarenhet av projektarbete är meriterande.  
 
 
Personliga egenskaper:  
Du en person som tycker om att ge god service, är pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Samtidigt är du självgående och stimuleras av att finna nya tekniska lösningar för att optimera verksamheten. Du ser helheten och arbetar strukturerat proaktivt.  
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten.  
 
 
Referensnummer:
161726
 
Sista ansökningsdatum:
2019-03-31
 
Fackliga representanter:
SACO, Sverker Forsberg, 08-616 10 05

Kontaktpersoner

Marianne Olsson
Tel: marianne.olsson@sll.se
Till toppen Pil