Gå till innehåll
X

Verksamhetschef till Onkologiska kliniken, Södersjukhuset

2019-03-11
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg
 
Vi söker dig som vill leda och driva utveckling av onkologin med fokus på kvalitet, tillgänglighet, förbättrade patientprocesser och utmärkt onkologisk vård och omvårdnad. Vi strävar efter att skapa en än mer attraktiv arbetsplats där forskning och kompetensutbyte både internt och i samverkan med övriga onkologiska utförare i Region Stockholm kommer att prägla vår framtida verksamhet.  
 
Onkologiska kliniken är en verksamhet med närmare 180 medarbetare och tillhör sedan 1 januari 2019 verksamhetsområde Specialistvård. Onkologiska klinikens verksamhet består av mottagning, behandlingsavdelning, vårdavdelning och radioterapi och vi är delaktiga i Södersjukhusets Bröstcentrum. På kliniken har vi ca 1 270 slutenvårds-tillfällen, tar emot cirka 68 000 öppenvårdsbesök och ger 21 250 strålbehandlingar per år. Verksamheten är huvudsakligen inriktad på onkologisk behandling av bröstcancer, gastrointestinal cancer och urologiska tumörer och samverkar med både kirurgiska, internmedicinska och diagnostiska verksamheter i flera SVF-förlopp. På kliniken ges samtliga onkologiska behandlingsformer.  
 
 
Arbetsuppgifter 
Som verksamhetschef på Onkologiska kliniken har Du det medicinska ledningsansvaret, personalansvar och ansvar för produktion och ekonomi. Onkologkliniken/Strålbehandlingen ingår som en av sju verksamheter i verksamhetsområde Specialistvård. Som verksamhetschef är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen på verksamhetsområde Specialistvård och ingår i specialistvårdens ledningsgrupp där du får arbeta med att utveckla verksamhetsområdet som helhet.  
 
Anställningsform
Uppdraget som chef är ett tidsbegränsat förordnande och kan kombineras med en tillsvidareanställning som specialistläkare/annan grundprofession.  
 
Kvalifikationer
Vi söker en ledare som  
• har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård och ett starkt intresse för ledarskap. Det är meriterande om du har specialistutbildning och/eller erfarenhet inom området onkologi.  
• vill leda och stimulera till utveckling och förbättring av onkologisk verksamhet och strålbehandling på Södersjukhuset  
• har förmåga att formulera konkreta mål och leda verksamheten till hög måluppfyllelse  
• tillvaratar och utvecklar medarbetarnas kunskaper, erfarenheter och initiativkraft  
• skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje  
• samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt  
• har ett intresse och engagemang för undervisning och forskning. Det är meriterande om du är disputerad och har vana att leda.  
 
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid din förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  
 
Vi erbjuder dig ett spännande arbete i en föränderlig organisation! Sista ansökningsdatum: 2019-04-14.  
 
För ytterligare information kontakta gärna verksamhetsområdeschef Anna Gerber Ekblom, tfn 08-616 20 28.
 
 
Referensnummer:
161782
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-14
 
Fackliga representanter:
SACO, Klara Strömberg, tfn 08-616 10 00 Vårdförbundet Centra Söder 070-4843310

Kontaktpersoner

Anna Gerber Ekblom
Tel: 08-616 20 28
Christina Otterstam
Tel: 08-616 18 27
Till toppen Pil