Gå till innehåll
X

Sjuksköterskor – kom på BARNKALAS till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-04-08
Region Stockholm, Sjuksköterska
Är du nyexaminerad sjuksköterska eller sjuksköterska med kortare tid i yrket?  
Akut- och neonatalvårdssektionen bjuder in till introduktion enligt BARNKALAS, en modell som innebär att din introduktion är lång och individuellt anpassad. Utbildningsansvariga sjuksköterskor och handledare ansvarar tillsammans med dig för att introduktionen ska leda till en trygg start på din nya arbetsplats. Introduktionen innehåller även en teoretisk del. Du kommer också att ingå i Sachsska barn- och ungdomssjukhusets mentorprogram. 
 
Vi uppmuntrar till kompetensutveckling och stöder dig som efter några år i yrket önskar gå specialistutbildning. 
 
På neonatalvårdssektionen vårdas för tidigt födda barn och nyfödda sjuka barn. Omvårdnaden inbegriper allt från högteknologisk intensivvård till att stödja och uppmuntra amning inför hemgång. Föräldrarna deltar i omvårdnaden av sitt barn under hela vårdtiden som kan variera från några timmar till flera månader. En av dina viktiga arbetsuppgifter är att få föräldrar att känna sig delaktiga och trygga under vistelsen hos oss. 
 
Akutvårdssektionen består av en barnakutmottagning samt vårdavdelningarna 64 och 74. 
Barnakuten tar emot barn och ungdomar i åldern 0-18 år med allvarliga akuta sjukdomstillstånd som kräver omedelbar vård. Även barn som behöver vård för lättare kirurgiska eller ortopediska åkommor kan tas omhand.  
På vårdavdelningarna 64 och 74 vårdas barn och ungdomar upp till 18 år ålder med skiftande diagnoser och vårdbehov. De vanligaste inläggningsorsakerna är infektioner och andningsbesvär, framförallt under vinterhalvåret. Utöver det vårdar vi långvarigt sjuka, barn med diabetes, anorexia och magtarmsjukdomar. Längre medicinska utredningar förkommer. Vi har även kirurgiska uppdrag.  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder  
akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten. 
 
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning. 
 
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana. 
 
Arbetstid;
Heltid/Tillsvidareanställning
 
Kvalifikationer;
Leg. sjuksköterska
 
Personliga egenskaper;

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du fungerar bra i team och har förmåga att bemöta patienter, anhöriga och kollegor med respekt.

 
 
Förbund: Vårdförbundet  
Namn: Linda Turfors, neonatalvårdssektionen 
Telnr: 08-616 12 71 
Namn: Emmi Kytölä, akutvårdssektionen 
Telnr: 08-616 12 64
 
 
 
Referensnummer:
161788
 
Sista ansökningsdatum:
2019-05-26
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundt,Linda Turfors, neonatalvårdssektionen 08-616 12 71

Kontaktpersoner

Emelie Larensvärd
Tel: 08-616 50 37
Lisa Skogström
Tel: 08-616 46 57
Till toppen Pil