Gå till innehåll
X

Administrativ chef till Kvinnosjukvård/förlossning

2019-03-12
Region Stockholm, Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT
Kvinnosjukvården på Södersjukhuset har en omfattande verksamhet och i dagsläget arbetar ca 650 medarbetare inom verksamheten. Förlossningsvården rymmer hela vårdkedjan från mödravård till förlossning och eftervård. Förlossningsavdelningen är en av de största i Sverige med 14 moderna förlossningsrum. Det finns tre BB-avdelningar, BB-hotell och utöver det erbjuder vi BB-hemma eller återbesök till vår BB mottagning. Kvinnosjukvården behandlar också kvinnor med gynekologiska besvär och sjukdomar. Vi har en egen operationsavdelning med tillhörande vårdavdelning där det finns slutenvårdsplatser men också särskilda dagkirurgiska platser. Vi har också ett stort öppenvårds uppdrag med gynekologisk mottagning, abortmottagning och en egen gynekologisk akutmottagning samt en separat akutmottagning för våldtagna. Vi bedriver klinisk forskning inom våra verksamheter och har ett omfattande utbildningsuppdrag.  
 
Vi söker dig som är nytänkande, ser möjligheter och har intresse för att fortsätta att utveckla det viktiga arbetet med administrativt stöd till vården.  
 
Enheten består av medicinska sekreterare, IT-samordnare/handläggare, läkaradministratör och stabssekreterare, totalt ca 20 personer. Som chef för den administrativa enheten har du ett övergripande ansvar för verksamhet, personal och ekonomi.
 
Vi söker dig som: 
• tar tillvara medarbetarnas kunskap och initiativkraft  
• skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö, delaktighet och arbetsglädje 
• vill ha ett stimulerande arbete med ett positivt arbetsklimat och engagerade medarbetare 
• har intresse för ledarskapsfrågor och tycker att det är roligt att vara chef 
 
I arbetet ingår att initiera administrativa utvecklingsområden inom verksamhetsområdet.  
Till stöd i ditt arbete har du controller och HR-partner.  
 
Kvalifikationer: 
Du som söker ska ha lämplig högskoleutbildning och erfarenhet av administrativt arbete inom sjukvårdsvärlden. Det är önskvärt att du har ledarskapsutbildning och erfarenhet som chef alternativt av projektledning eller annat utvecklingsarbete.  
 
Du har god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du har kunskap om sjukvårdens patientadministrativa system. 
 
Personliga egenskaper: 
För att lyckas i din roll som chef tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att växa och utvecklas i sina roller. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt.  
 
Som person är du handlingskraftig och nytänkande. Du arbetar självständigt och har en god ledarskapsförmåga. Självfallet har du en hög kommunikativ förmåga och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete. 
 
Anställningsform:  
Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning i den egna professionen.  
 
Information om tjänsten lämnas av: 
Corinne Pedroletti, tlf: 072-599 37 71 
 
Fackliga företrädare: 
SACO, Åsa Krensler, nås via mejl: asa.krensler@sll.se 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Referensnummer:
161852
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-03
 
Fackliga representanter:
SACO, Åsa Krensler, nås via mejl: asa.krensler@sll.se

Kontaktpersoner

Corinne Pedroletti
Tel: 072-599 3771
Till toppen Pil