Gå till innehåll
X

Utbildningsledare till Kliniskt träningscenter, Södersjukhuset

2019-03-12
Region Stockholm, Sjuksköterska
Södersjukhusets Utbildnings- och innovationscenter (UiC) och Kliniskt träningscenter (KTC) söker nu en Utbildningsledare för att driva kompetensutvecklingsprogrammet för nyexaminerade sjuksköterskor samt kompetensbevis för undersköterskor. 
 
Tjänsten är organiserad under UiC som är en samlingsplats för kliniskt och interprofessionellt lärande och innovation på Södersjukhuset (Sös). UiC i sin tur är organiserad under FoUUi.  
 
KTC är en mötesplats för studenter och medarbetare där man kan utbyta erfarenheter och träna praktiska moment och samarbete mellan olika professioner. Det är cirka 14 000 personer som tränar klinisk träning med hjälp av attrapper, sjukvårdsmaterial, dockor och teknisk apparatur på KTC varje år.  
 
Uic har erhållit uppdrag från Sös att ansvara för två utbildningsprogram rörande Sös medarbetare och vi söker nu en utbildningsledare för detta uppdrag.  
 
Arbetsuppgifter
Som utbildningsledare planerar och följer du upp utbildningsinsatser utifrån framtagna verksamhetsplaner, uppsatta mål och beslut avseende ”Sös centrala kompetensutvecklingsprogram för nyexaminerade sjuksköterskor” samt ”Kompetensbevis för undersköterskor”. Kompetensutvecklingsprogrammet för nyexaminerade sjuksköterskor är kombinerat med föreläsningar blandat med praktiska färdighetsträningar och gruppdiskussioner. Programmet består av 3 heldagar som återkommer varje termin och som utbildningsledare är du ansvarig för planering, genomförande och uppföljning samt utveckling av utbildningen. 
 
Sös beslutade 2016 om en ny riktlinje som innefattar ett kompetensbevis för sjukvårdstekniska moment som får utföras av undersköterska. Som utbildningsledare är du kursansvarig och utbildare/examinator för ”Kompetensbevis för undersköterskor” och utbildningen omfattar 3 moment: kateterisering av urinblåsa, venprovtagning och kapillärprovtagning. 
 
Uppdraget som utbildningsledare omfattar en halvtidstjänst och du utgår ifrån KTC.  
 
Arbetsuppgifterna som utbildningsledare innebär bland annat
  • Aktivt verka för och bidra till verksamhetens kompetensutveckling samt sprida kunskap mellan Sös verksamhetsområden gällande berörda utbildningsprogram. 
  • Verka som utbildare/examinator vid de praktiska momenten som ingår i ”Kompetensbevis för undersköterskor”. 
  • Ansvarig för resurssättning av föreläsare/utbildare i ”Sös centrala kompetensutvecklingsprogram för nyexaminerade sjuksköterskor”. 
  • Aktivt verka för interprofessionellt lärande inom verksamheten. 
  • Ansvara för inköp och bedömning av utrustning och undervisningsmateriel på KTC som används i utbildningsprogrammen, i samarbete med övrig personal på KTC och UiC:s chef.  
  • Ta fram och utveckla samt ansvara för innehållet avseende berörda e-kurser i Lärtorget. 
Anställningsform
Tillsvidare, 50 % som utbildningsledare vid Utbildningscenter
 
Kvalifikationer 
Leg sjuksköterska där vi ser magisterexamen inom omvårdnad som meriterande. 
Vi ser gärna att du har handledarkompetens. 
Meriterande med utbildning i pedagogik. 
Erfarenhet av att leda projekt och utvecklingsarbete är meriterande. 
Flerårig klinisk yrkeserfarenhet från vårdavdelningar inom somatisk akutsjukvård.   
 
Personliga egenskaper 
Du har en god pedagogisk förmåga och är trygg i din professionella roll. Du har ett stort intresse och fallenhet för praktiskt pedagogiskt arbete samt klinisk utbildning. En vilja till att utveckla och kvalitetssäkra våra kompetensutvecklingsprogram för våra medarbetare. Du är kommunikativ och tycker det är roligt att utbilda och samverka med olika yrkeskategorier. Du är driven och nyfiken samt har god förmåga till självständigt arbete såväl som god samarbetsförmåga med kollegor. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. 
 
Välkommen med din ansökan!  
 
Fackliga representanter  
Christian Åslund
Vårdförbundet 08-616191
 
Vårdförbundet Centra Söder
070-484 33 10
 
Information om tjänsten lämnas av
Emma Stenman
Gruppledare
072-5824531
 
Anna Lundqvist
Sektionschef  
072-4688887 
 
Övrigt
Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna under ansökningstiden och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.  
 
Referensnummer:
161869
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-02
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Anna Lundqvist
Tel: 072-468 88 87
Till toppen Pil