Gå till innehåll
X

Omvårdnadsledare med ansvarsområde nutrition till avdelning 25, Ortopeden

2019-04-23
Region Stockholm, Sjuksköterska

Är du sjuksköterska med magisterexamen och vill medverka till att utveckla vården för våra nutritionspatienter på Ortopeden?

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap för patientens bästa, både på ett strategiskt och operativt plan.

Verksamhetsområde Ortopedi på Södersjukhuset i Stockholm är en av Sveriges största enheter för vård av ortopediska sjukdomar. Här vårdas och opereras patienter med alla sorters frakturer och akuta trauman. Vi arbetar interprofessionellt i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och vid behov konsulter från andra enheter. Vi har en väl förankrade struktur med målorienterade förbättringsgrupper inom specifika omvårdnadsområden som rapporterar till verksamhetsområdets ledningsgrupp. 
 
Om mindre än ett år flyttar vi till en helt nybyggd vårdbyggnad med 24 enkelrum. Vi arbetar med nya arbetssätt för både personal och patienter då vårdbyggnaden ger oss nya möjligheter och smarta lösningar. 

Arbetsuppgifter:
Du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda och utveckla vården inom nutrition. Att kvalitetssäkra, utveckla arbetssätt och implementera ny kunskap är också en del av dina arbetsuppgifter som omvårdnadsledare. Du kommer också samarbeta mycket med Ann som är leg. specialistsjuksköterska inom kirurgi, hon arbetar som omvårdnadsledare på vår avdelning med inriktning på smärta. Som omvårdnadsledare arbetar du enligt steg 5 i kompetensstegen för sjuksköterskor i Region Stockholm som 80 % kliniskt verksam med eget patientansvar och 20 % med klinisk verksamhetsutveckling utifrån ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer:
Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm.

Formell kompetens innebär att du uppfyller någon av nedanstående:
Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen
Specialistsjuksköterska eller legitimerad barnmorska
Legitimerad sjuksköterska med motsvarande kompetens*

Samt: 
Klinisk erfarenhet inom relevant specialitet/akutsjukvård (minst 5 år)
Handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)

Klicka på länken för att läsa mer om den reella kompetensen som krävs för denna tjänst: https://www.sll.se/globalassets/7.-jobb-och-personal/karriar-och-utveckling/broschyr-kompetensstege-ssk-1-7-webb-004.pdf

Personliga egenskaper:   
Du delar vår värdegrund – patienten först - och har ett genuint intresse för omvårdnad, kvalitetsarbete och patientsäkerhet. För att planera, sammankalla grupper, följa upp och utbilda inom ditt område krävs att du är strukturerad och har en god pedagogisk förmåga. Du inspirerar och skapar engagemang i arbetsgruppen när du leder eller underlättar förbättringsarbeten vilket ställer krav på god ledarskapsförmåga.   
 
Du trivs med självständigt arbete och vill gärna vara med att utveckla vår verksamhet. Du gillar att samverka i team och prioriterar teamets resultat och det interprofessionella samarbetet.   
 
Välkommen med din ansökan! 

Övrigt
Intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

 
Referensnummer:
162255
 
Sista ansökningsdatum:
2019-05-05
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet centra söder 08-6161000 via växel

Kontaktpersoner

Monica Renström
Tel: 08-616 29 19
Till toppen Pil