Gå till innehåll
X

Onkologisjuksköterska med inriktning strålbehandling till Södersjukhuset

2019-03-28
Region Stockholm, Sjuksköterskor onkologi
Vill du vara med i frontlinjen och utveckla den svenska cancervården och patientnära forskningen?  
 
Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består av en vårdavdelning, mottagningar, en behandlingsavdelning, en klinisk forskningsenhet och vår strålbehandlingsenhet.  
Vi behandlar patienter med bröst-, buk- eller urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska terapier inkluderat strålbehandling.  
 
Vår vision på kliniken är att skapa en så smidig vårdprocess som möjligt för varje person. Patienter och personal skall känna trygghet, omtanke och respekt. Detta uppnår vi genom hög yrkeskompetens, patienters delaktighet i planering av sin behandling och nära teamarbete mellan olika professioner inom onkologiska kliniken.  
 
Vår strålenhet har fyra behandlingsrum för linjäracceleratorer och ett för röntgenterapi. Vi har påbörjat ett tekniksprång med moderna acceleratorer och nytt system för att optimering våra patientflöden.  
Vi har en egen datortomograf för dosplanering och startat ombyggnaden av nya lokaler för förberedande arbete såsom dosplanering och targetinritning. Ett spännande workshifting projekt pågår där vi tittar på rätt kompetens vid rätt plats vid rätt tillfälle i vårdkedjan. På varje behandlingsrum arbetar fyra specialistutbildade onkologisjuksköterskor och enheten har totalt c:a 35 medarbetare.  
 
Vi erbjuder: 
Vi erbjuder ett team-arbete inom en högspecialiserad teknik- och vårdmiljö inom strålbehandling på Södersjukhuset, där klinisk och patientnära forskning ingår vardagen. 
 
Om tjänsten:  
I vår organisation på Södersjukhuset kommer Du som onkologisjuksköterska att tillhöra Onkologiska kliniken på Södersjukhuset och vara underställd Vårdenhetschefen för strålbehandlingsenheten.  
 
Vi sätter patienten med cancer i centrum och arbetar i ett multiprofessionellt team-arbete tillsammans med sjukhusfysiker, undersköterskor, läkare och ingenjörer.  
På vår strålbehandlingsavdelning bedrivs högspecialiserad sjukvård av cancer. Som sjuksköterska på strålbehandlingen kombinerar du omvårdnad med högteknologiskt kunnande. Du arbetar i tvärprofessionella team och följer patienten i strålbehandlingsflödet – vårdformen kännetecknas av korta möten med hög kvalitet och ansvar för helheten i behandlingskedjan. 
 
Anställningsform:  
100 % tillsvidareanställning. Normal arbetsvecka är måndag-fredag, oftast dagtid.  
 
Kvalifikationer: 
Du är legitimerad onkologisjuksköterska med inriktning strålbehandling alternativt radioterapiassistent 
 
Meriterande för tjänsten är:  
• Intresse eller erfarenhet av klinisk forskning samt utvecklingsarbete inom strålbehandling 
• Kunskap i förberedande arbete såsom dosplanering eller CT undersökningar för behandlingsunderlag 
 
 
Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som gillar att arbeta med teknik i kombination med patientnära arbete i multiprofessionella team. Vi jobbar i en dynamisk miljö, där egenskaper som samarbetsförmåga, kommunikation och patientfokus är mycket viktiga. Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. 
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, social kompetens och samarbetsförmåga. Vi erbjuder stimulerande och utmanande arbetsuppgifter i en utvecklande miljö med en starkt vi-känsla och kamratskap.  
 
Du är varmt välkommen att boka tid för ett studiebesök på vår strålenhet under ansökningstiden. 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Fackliga representanter: 
Lena Unosson , Vårdförbundet 08-616 10 00 (växel)  
 
 
 
Referensnummer:
162291
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-28
 
Fackliga representanter:
Lena Unosson , Vårdförbundet 08-616 10 00 (växel)

Kontaktpersoner

Maria Winemar
Tel: 08-616 10 00
Till toppen Pil