Gå till innehåll
X

Kurator till onkologiska kliniken, Södersjukhuset

2019-04-01
Region Stockholm, Kuratorer
Vi söker en kurator som vill vara med och utveckla den svenska cancervården. Onkologiska kliniken på Södersjukhuset är en del av Stockholms cancervård och kliniken består av öppenvårdsmottagning, onkologisk vårdavdelning och medicinsk behandlingsavdelning.
 
Som kurator på onkologiska kliniken är du en del av gruppen hälsoprofessioner som består av kuratorer, psykosocial sjuksköterska och dietister. Gruppen hälsoprofessioner ligger organisatoriskt under onkologiska mottagningen. Tjänsterna innefattar både öppen och slutenvård.  
Teamarbete med patienten som viktig resurs ser vi som en självklarhet och där kuratorns kompetens bidrar med ett helhetsperspektiv även på patientens sociala sammanhang.  
 
Arbetsuppgifter  
Som kurator hos oss får du ett spännande och mångfacetterat arbete. Dina arbetsuppgifter blir att genomföra stödjande och bearbetande samtal med patienter och närstående vid akut trauma, kris och sorgereaktioner utifrån deras cancersjukdom. Ge information om och vägleda patienten i deras sociala situation. Arbetet innebär samarbete med olika personalkategorier och externa kontakter med t.ex. försäkringskassan och socialtjänsten. Ingen dag är den andra lik i det här arbetet.  
För att trivas med arbetet är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra samtidigt som du kan fungera självstädigt i din yrkesroll. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog.  
 
Anställningsform  
Vikariat (föräldraledighet) 8-12 månader med eventuell förlängning, heltid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig som är socionom, har erfarenhet från kuratorsarbete, goda kunskaper om aktuell lagstiftning och om samhällets stöd samt har erfarenhet av stödjande och krisbearbetande samtal.  
Du har förmåga att kunna arbeta verksamhetsutvecklande med patienten i fokus i linje med Södersjukhusets värdegrund "för patienten - med patienten". Du är duktig på att självständigt planera, prioritera och strukturera ditt arbete.  
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som sjukhuskurator och i din yrkesroll mött personer med cancersjukdom. Steg 1 kompetens är meriterande.  
 
Personliga egenskaper  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och engagemang.  
 
Övrig information  
Förutom ett kvalificerat och omväxlande arbete erbjuder vi flextid, friskvård och teamhandledning.  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Vårdenhetschef Gry Tigerstedt
072-5993849 eller 08-616 44 04 
 
Välkommen med din ansökan!
 
 
Referensnummer:
162397
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-28
 
Fackliga representanter:
Akademikerförbundet SSR, Telnr: 08-123 404 87

Kontaktpersoner

Gry Tigerstedt
Tel: 086164404
Till toppen Pil