Gå till innehåll
X

Kurator till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-04-03
Region Stockholm, Kuratorer
 
Som kurator hos oss får du ett spännande arbete inom ett brett arbetsfält.  
Dina arbetsuppgifter blir att:  
 
- bistå patient och närstående vid bearbetning av akut trauma samt kris- och sorgereaktioner. Detta sker både på avdelning och i öppenvård.  
- genomföra stödsamtal för familjer och handleda dem i att komma vidare.  
- ge information om och vägleda i socialförsäkringsfrågor.  
I arbetet ingår kontinuerligt utvecklingsarbete och metodutveckling.  
 
Arbetet innebär mycket samarbete med olika personalkategorier och externa kontakter med t.ex. Försäkringskassan och socialtjänsten. Ingen dag är den andra lik i det här jobbet. Du behöver vara beredd på att vara flexibel och med kort varsel kunna ställa om till att ta hand om akuta ärenden. För att trivas med arbetet är det viktigt att du tycker om att samarbeta med andra men även att du kan fungera självständigt i din yrkesroll. Det finns två kuratorer som du har ett nära samarbete med och ytterligare två som har andra arbetsområden.  
 
Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.  
 
Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.  
Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.  
 
Övrig information:  
Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidare             
 
 Arbetstid:  
 Heltid                                   
  
 
Kvalifikationer;
Vi söker dig som har socionomexamen, grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1) och erfarenhet av arbete som kurator på sjukhus, helst barnsjukhus. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familjer från annat arbete som socionom.  
 
Personliga egenskaper;
Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara trygg i din yrkesroll och vara flexibel.  
  
Fackliga företrädare:  
Fackförbund: Akademikerförbundet SSR  
Namn: Siv Aronsson, 072-582 44 22 samt Linda Geupel, 08-616 15 26  
 
Referensnummer:
162425
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-28
 
Fackliga representanter:
Akademikerförbundet SSR, Siv Aronsson, 072-582 44 22

Kontaktpersoner

Kathlen Gustafsson Lundmark
Tel: 08-616 45 95
Till toppen Pil