Gå till innehåll
X

Medicinteknisk ingenjör

2019-04-08
Region Stockholm, Medicinteknisk ingenjör/medicintekniker
Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består idag av vårdavdelning, mottagning, behandlingsavdelning (Avd 22) och Kliniska forskningsenheten (KFE). Kliniken på Södersjukhuset behandlar bröstcancer, gastrointestinal cancer och urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska behandlingsformer inkluderat radioterapi.  
 
Vill du vara med i frontlinjen och utveckla den svenska cancervården? Vår vision på kliniken är att skapa en så smidig vårdprocess som möjligt för varje person samt att alla skall känna trygghet, omtanke och respekt vid varje besök.
Trygghet, omtanke och respekt skapar vi genom hög yrkeskompetens, patienternas  
delaktighet i planering av sin behandling och nära samarbete mellan olika professioner inom onkologiska kliniken.  
 
Om tjänsten:  
Som medicinteknisk ingenjör på strålbehandlingen kommer du att tillhöra den onkologiska kliniken på Södersjukhuset och vara underställd chefen för enheten för radiologisk teknik och fysik.  
Arbetet som ingenjör inom strålbehandlingsverksamheten omfattar service och underhåll av samtliga behandlingsutrustningar och tillhörande medicinska IT-system (MIT). Arbete innefattar också service och kvalitetssäkring av acceleratorer, och mätutrustning samt processhantering av strålbehandlingens IT system inkl. databashantering. Enheten ansvarar för all service och underhåll för merparten av utrustningen, vilket medger stora utbildnings- och utvecklingsmöjligheter.  
Strålbehandlingen befinner sig i ett stort och spännande förändringsprojekt där vi kommer att övergå till en maskinpark och informationssystem från en ny leverantör. Därför söker vi en person som vill vara med och driva detta förändringsarbete tillsammans med oss. 
 
Anställningsform:  
Tillsvidareanställning, heltid.  
 
Kvalifikationer:  
Du har utbildning inom medicinsk teknik till en nivå av högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig utbildning. Det är meriterande att vara certifierad genom MTF. Det är viktigt att du behärskar svenska och engelska språken väl.  
 
Meriterande för tjänsten är erfarenhet inom:  
- Service och underhåll av medicintekniska acceleratorer från olika tillverkare  
- Service och underhåll av medicintekniska utrustningar/system.  
- IT och nätverk. 
- Projektarbete  
- Installation av medicinteknisk utrustning samt lokalanpassning  
 
Personliga egenskaper:  
Vi söker dig som kan arbeta metodisk och ansvarsfullt. Du ska kunna prioritera mellan olika arbetsuppgifter samt vara initiativrik och komma till avslut. Eftersom vi arbetar i ett multiprofessionellt team ställs höga krav på god kommunikationsförmåga och flexibilitet.  
 
Du ska vara intresserad av att medverka i verksamhetens utveckling. Stor vikt i rekryteringsprocessen läggs på att du har kunskaper om hur de system som du ska serva används inom den kliniska verksamheten. Andra viktiga faktorer är personlig lämplighet, social kompetens och samarbetsförmåga. Vi erbjuder stimulerande och utmanande arbetsuppgifter i en utvecklande miljö.  
 
Vid frågor om tjänsten kontakta:  
Albert Siegbahn, Enhetschef, Radiologisk teknik och fysik, 08-616 10 00 (växel)  
 
 
Facklig kontaktperson: 
Sverker Forsberg SACO, 08-616 10 00 (växel)  

 
Referensnummer:
162597
 
Sista ansökningsdatum:
2019-04-30
 
Fackliga representanter:
Sverker Forsberg SACO, tel: 08-616 10 00 (vxl)

Kontaktpersoner

Albert Siegbahn
Tel: 08 616 10 00
Till toppen Pil