Gå till innehåll
X

Sjukhusfysiker till radioterapin på Onkologiska kliniken, Södersjukhuset

2019-05-03
Region Stockholm, Sjukhusfysiker
Om oss:
Onkologiska kliniken på Södersjukhuset tillhör verksamhetsområdet Specialistvården. Klinikens tumörverksamhet är indelad i tre områden, gastrointestinal cancer, urologisk cancer och bröstcancer inkl. ärftlig bröstcancer. På Södersjukhuset finns det en onkologisk slutenvårdsavdelning, en stor cytostikabehandlingsenhet och en klinisk forskningsenhet, KFE, där vi bedriver ett flertal kliniska studier. Södersjukhuset har också en radioterapienhet med 4 linjäracceleratorer, en lågenergiröntgenmaskin, en CT och ett brachyterapirum. En ny linjäraccelerator kommer att installeras under det närmaste året. 
 
Vill du vara med i frontlinjen och utveckla den svenska cancervården? Vår vision på kliniken är att skapa en så smidig vårdprocess som möjligt för varje patient samt att alla patienter skall känna trygghet, omtanke och respekt vid varje besök. 
Trygghet, omtanke och respekt skapar vi genom hög yrkeskompetens, patienternas delaktighet i planeringen av sin behandling och ett nära samarbete mellan olika professioner inom den onkologiska kliniken.  
 
Arbetsuppgifter: 
Vi söker en sjukhusfysiker som vill arbeta med att utveckla radioterapin med fokus på behandling, omvårdnad och förbättrade patientprocesser.  
Som sjukhusfysiker på radioterapin kommer du att ha ett nära samarbeta med fysikerkolleger, ingenjörer, vårdpersonal och läkare i planering och genomförande av radioterapeutiska behandlingar, samt ansvara för uppdragen inom ditt specifika kompetensområde.  
 
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning på heltid.  
 
Kvalifikationer: 
Legitimerad sjukhusfysiker. Specialistkompetens och/eller forskarutbildning är meriterande.  
Erfarenhet av arbete inom radioterapi med linjäracceleratorer, OIS och TPS är också meriterande. Kunskaper om CT, IGRT och andningsstyrd strålbehandling (gating) är av speciellt intresse.  
 
Personliga egenskaper: 
 
Du är kreativ och vågar tänka i nya banor. Du är en trygg och ansvarstagande person som har lätt att kommunicera och motivera din omgivning.  
 
Varmt välkommen in med din ansökan! 
 
 
Referensnummer:
162999
 
Sista ansökningsdatum:
2019-05-26
 
Fackliga representanter:
SACO, Linda Dagertun, 08-616 10 00 (växel)

Kontaktpersoner

Albert Siegbahn
Tel: 08 616 10 00
Till toppen Pil