Gå till innehåll
X

ST-läkarchef Röntgenkliniken

2019-05-22
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare
Röntgenkliniken på Södersjukhuset är en av Sveriges största radiologiska kliniker och har en bred verksamhet med tonvikt inom akutverksamhet. Metoder vi utför är datortomografi, ultraljud, konventionell röntgen, angio, intervention, nuklearmedicin, MRT och barnverksamhet. Vi är idag ca 150 medarbetare på vår klinik och utför omkring 140 000 undersökningar per år varav ca 75% är akutverksamhet. Klinikens kommer även ha verksamhet förlagd på sjukhusets nya akutmottagning när den står klar.  
 
Vi arbetar i team och värdesätter en arbetsmiljö där gemenskap, tillit och kompetensutveckling är centralt. Vi söker nu en engagerad, relationsskapande och kommunikativ ledare som vill fortsätta utveckla Röntgenkliniken till en attraktiv arbetsplats i framkant!  
 
Om rollen som ST-läkarchef  
Som chef för ST-läkarna på röntgenkliniken har du ett nära samarbete med verksamhetschef och studierektor för att säkerställa en god ST-utbildning. Som chef på Röntgenkliniken har du ansvar för både arbetsmiljö och ekonomi inom din verksamhet.  
 
I uppdraget ingår rekrytering av ST-läkare och planering av ST-utbildningen inklusive sidoutbildningar. Du ansvarar även för att organisera handledning, individuell utvärdering och återkoppling samt för lönesättning och schemaplanering för dina medarbetare. Uppdragets omfattning beräknas till ca 20 % och kombineras med en anställning som överläkare på röntgenkliniken.  
 
Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i Röntgenklinikens ledningsgrupp. Till stöd i ditt arbete har du bl.a. controller, HR-partner och verksamhetsutvecklare. Södersjukhuset har ett internt chefsutvecklingsprogram och det finns goda möjligheter till handledning i chefsrollen.  
 
Vi söker dig som  
• Är specialist inom Radiologi  
• Är intresserad av ledarskap och att utveckla andra. Vi ser det som en fördel om du tidigare har haft en ledande befattning eller på annat sätt praktiserat ledarskap, tex genom arbete i ideella föreningar  
 
För att lyckas i arbetet som chef för våra ST-läkare tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att växa och utvecklas i sina roller. Du är kommunikativ, vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt. Du har även en förmåga att engagera och driva strategiskt arbete med fokus på framtidens hälso- och sjukvård.  
 
Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!  
Välkommen till oss på Södersjukhuset!  
 
Sista ansökningsdatum:  
2019-05-19  
 
Anställningsform:  
Grundanställning som överläkare eller specialistläkare beroende på kompetens. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till omförordnande.  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Monica Årnell, Verksamhetschef, Tel 08 616 37 94  
 
Fackliga företrädare:  
Johan Gustafsson, SACO/Läkarföreningen, Tel: 08-616 46 67  
 
 
 
 
Referensnummer:
163084
 
Sista ansökningsdatum:
2019-06-02
 
Fackliga representanter:
Johan Gustafsson, SACO/Läkarföreningen,Tel: 08-616 46 67
Till toppen Pil