Gå till innehåll
X

Sjuksköterska till Medicinsk behandling, Onkologiska kliniken

2019-05-09
Region Stockholm, Sjuksköterska
Vi söker en ny kollega som vill göra skillnad varje dag!  
 
Onkologiska kliniken vid södersjukhuset består idag av vårdavdelning, mottagning, behandlingsavdelning och radioterapi. Kliniken på Södersjukhuset behandlar bröstcancer, gastrointestinal cancer och urologiska tumörer. På kliniken ges samtliga onkologiska behandlingsformer inkluderat radioterapi.  
 
Vi söker en ny medarbetare till vår behandlingsavdelning som vill vara med i frontlinjen och utveckla den svenska cancervården. Vår vision på avdelningen är att skapa en så smidig vårdprocess som möjligt för varje patient samt att alla skall känna trygghet, omtanke och respekt vid varje besök. Trygghet, omtanke och respekt skapar vi genom hög yrkeskompetens, patienternas delaktighet i planering av sin behandling och nära samarbete mellan olika professioner inom Onkologiska kliniken.   
 
Arbetsuppgifter:  
Vi söker dig som vill vårda patienter med högspecialiserad onkologisk kurativa alternativt palliativa behandlingar för sina cancersjukdomar. På avdelningen finns det 40 platser och vi är en arbetsgrupp på 17 personer som ger 60-70 behandlingar per dag. Avdelning som är öppen måndag- fredag 7.00 -16.00.  
 
Som sjuksköterska arbetar du självständigt som patientansvarig sjuksköterska (PAS) och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är administrering av cytostatika, antikroppar och blodtransfusioner, förberedelser inför behandling och uppföljning efter behandling. De vanligaste omvårdnadsproblemen är smärta, nutritionssvårigheter, eliminationssvårigheter och illamående.  
 
Anställningsform:  
Tillsvidareanställning, heltid, dagtid.  
 
Kvalifikationer:  
Du som söker är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års yrkeserfarenhet. Har du erfarenhet av onkologi och specialistutbildning är det meriterande.  
 
Personliga egenskaper:  
Du kommer i ditt arbete att möta svårt sjuka patienter och deras närstående. Detta kräver att du har förmåga att möta människor i kris och är empatisk och lyhörd. Du tycker det är roligt att bidra med dina tidigare erfarenheter och har lätt att skapa en god arbetsmiljö omkring dig.  
 
Välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande. 
 
 
Referensnummer:
163258
 
Sista ansökningsdatum:
2019-05-31
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Hulda Löfgren 08-6164416

Kontaktpersoner

Pia Petrovic
Tel:
Till toppen Pil