Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Dietist till verksamhetsområde Intermedicin, Södersjukhuset!

2019-06-07
Region Stockholm, Dietister

Södersjukhuset är ett akutsjukhus mitt i Stockholm. Vår klinik har lokaler på Södermalm med utsikt över Årstaviken och nära till bra kommunikationer. Södersjukhuset erbjuder friskvårdstimme, friskvårsbidrag och gratis träning på vårt egna Hälsoteam. Vi är hela livets sjukhus där vi med hög kompetens och bra samarbete strävar efter att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Tycker du att ett omväxlande arbete som dietist inom akutsjukvård låter intressant?

Verksamhetsområde Internmedicin på Södersjukhuset har 7 vårdavdelningar, en stor medicinmottagning samt ett nyöppnat endoskopiskt centrum. Vårt uppdrag är att bedriva internmedicinsk akutsjukvård inriktad mot de vanligaste folksjukdomarna som exempelvis diabetes, stroke, kronisk obstruktiv lungsjukdom, allergier, mag- och tarmsjukdomar och hematologisk akutvård. Internmedicin har ca 600 medarbetare, varav 3 dietister, organiserade under medicinmottagningen.

Vi kan erbjuda ett omväxlande och utvecklande arbete under stort eget ansvar. Som dietist fyller du en viktig och efterfrågad funktion på verksamhetsområdet. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra vårdavdelningar och mottagning kring patienters nutrition, främst inom diabetes, neurologi och hematologi. Du ger individuell kostrådgivning till våra patienter och fungerar som konsult i näringsfrågor. En annan viktig arbetsuppgift innebär att du håller i gruppföreläsningar för patienter med diabetes typ1.

Vi erbjuder ett brett arbetsfält där dina tidigare erfarenheter är till stor nytta och du får möjlighet att lära mer och bidra till vidare utveckling av dietistens roll på Södersjukhuset. För rätt person ges stort mandat att bedriva utveckling och förbättringsarbeten inom området nutrition.

Din bakgrund:

Vi söker dig som är leg.dietist, med några års erfarenhet, gärna med arbete inom Hälso- och sjukvården. Magisterexamen är meriterande. Vi ser gärna att du är intresserade av att förläsa och undervisa då det kommer vara en del av arbetet

Personliga egenskaper:

Du är ansvarstagande, engagerad och trivs med att arbeta i team, samtidigt som du kan arbeta självständig med god förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är lyhörd, stresstålig och serviceinriktad. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och besitter en god och administrativ förmåga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer sker löpande under annonseringsperioden.

 

Anställningsform:  

Tillsvidare heltid, 40h/v, dagtid måndag-fredag.  

Tillträde enligt överenskommelse.  

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om tjänsten lämnas av:  

Vårdenhetschef: Annika Ahlén  

Tel: 08-616 31 30, 072-599 38 81  

Mail: annika.ahlen@sll.se  

 

Facklig representant:  

Naturvetarna

 
Referensnummer:
163767
 
Sista ansökningsdatum:
2019-06-20
 
Fackliga representanter:
Naturvetarna

Kontaktpersoner

Annika Ahlén
Tel: 08-616 31 30