Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Specialpedagog till NU-teamet på Sachsska

2019-06-20
Region Stockholm, Specialpedagog

NU-teamet utreder barn och ungdomar med neurologiska utvecklingsavvikelser samt neuropsykiatriska frågeställningar. De flesta barnen är i förskoleåldern. Teamet består av specialpedagog, psykologer, arbetsterapeut, logoped, sjukgymnast och barnneurolog.

 

Du kommer att medverka i neuropsykiatriska utredningar där din roll blir att göra specialpedagogiska kartläggningar och bedömningar av barnet i förskola/skola genom observationer och intervjuer med lärare och pedagoger. Kartläggning och bedömning sker utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på barnets förmågor och förutsättningar inom olika utvecklingsområden. Specialpedagogen kartlägger sambandet mellan lärmiljön och barnets svårighet samt identifierar faktorer som hindrar eller främjar barnets utveckling och lärande. I arbetet ingår också att efter avslutat utredning informera förskola/skola om utredningens resultat. Specialpedagogen ansvarar för uppföljande råd och stöd till förskole-/skolpersonal och blir därmed en viktig länk mellan utredning och vardag.

 

Arbetet innebär många resor och besök på olika förskolor och skolor i hela Stockholms län. Det här är ett omväxlande och stimulerande arbete för dig som är utåtriktad, tycker om att arbeta både självständigt och i team samt att ha många kontakter.

Kvalifikationer: Vi vill att du har förskollärarexamen med specialpedagogutbildning. Du ska ha bred kompetens inom barns utveckling samt erfarenhet av barn som har neurologiska - samt neuropsykiatriska utvecklingsavvikelser. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i utredningsteam och att göra specialpedagogiska kartläggningar. Du bör vara väl förtrogen med förskolans och skolans läroplan, styrdokument, organisation och förutsättningar. Du bör ha kunskap om olika stödinsatser för barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet av svåra samtal. Eftersom arbetet innehåller mycket självständigt arbete är det viktigt att du som person trivs med att arbeta både självständigt och i interprofessionellt team. Vi söker dig som gillar att jobba både självständigt och i team samt tar ansvar.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder

akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomspediatrik och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet till alla. FN:s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

 

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

 

Övrig information: 

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.  Vårdenhetschef Helena Agenäs har semester v 26-27 och 30-32.

 
 
Referensnummer:
163994
 
Sista ansökningsdatum:
2019-08-05
 
Fackliga representanter:
Lärarförbundet i Stockholm, tel 08-508 40880

Kontaktpersoner

Helena Agenäs
Tel: 08-616 41 81