Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vårdenhetschef till Endoskopiskt Centrum

2019-07-15
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Är du en ledare med bakgrund som sjuksköterska eller läkare som vill vara med och utveckla Endoskopiskt Centrum på Södersjukhuset?

Hos oss på Endoskopiskt centrum arbetar medarbetare från medicin, kirurgi, barn och anestesi tillsammans och vi utför cirka 5500 undersökningar per år. Gastroskopi, koloskopi, bronkoskopi, ERCP, EUS och PEG-inläggningar är exempel på våra vanligaste undersökningar och ingrepp. Vi gör även endoskopiska undersökningar på barn och har en anestesiverksamhet med ett eget uppvak.

Vi letar nu efter en driven, positiv och lösningsorienterad vårdenhetschef som sätter omvårdnaden av våra patienter samt utveckling av teamarbete i första rummet. Du kommer att få arbeta med uppbyggnaden och samordningen av endoskopiskt centrum, där en del i utmaningen består i att få flera medicinska specialiteter och personalgrupper att arbeta tillsammans med gemensamma riktlinjer, flöden och arbetssätt.

För att du ska lyckas i rollen ska du ha ett nära och engagerande ledarskap och förmåga att bygga framgångsrika team. Du ser också potentialen hos alla medarbetare och får dem att växa. Vårt mål är att alla patienter som behöver få en undersökning ska få det under samma dag, varför det är viktigt att du som chef besitter förmågan att arbeta målstyrt och flödesorienterat. Du behöver ha en utpräglad god samarbetsförmåga, kunna kommunicera tydligt och ge feedback på ett naturligt sätt. Vi ser det som en stor fördel om du är kreativ och ödmjuk i ditt sätt att hantera utmaningar som uppstår.  

Arbetsuppgifter:
Vi erbjuder dig en unik möjlighet att få vara med och bygga upp Endoskopiskt Centrum. Som vårdenhetschef ansvarar du för personalledning, kvalitetsarbete, verksamhetsutveckling, arbetsmiljö, budget och planering. Du är den som skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö, delaktighet och arbetsglädje. Du stöttar och utvecklar medarbetarna inom enheten och tryggar att omvårdnadsuppdraget utförs med högsta kvalitet.

Tillsammans med övriga chefer från involverade verksamheter kommer du arbeta för att utveckla omvårdnad, teamarbete, kompetensförsörjning, kvalitet och samverkan, både inom din enhet och verksamhetsområdet. Du är direkt underställd vårdchef som du har ett nära samarbete med samt med sektionschef, medicinskt ansvarig läkare och vårdenhetschefer på verksamhetsområdet.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. Tidsbegränsat förordnande som chef kombinerat med tillsvidareanställning som sjuksköterska/läkare.
Tjänstgöringsgrad 75 % chefsskap och 25% klinisk tjänstgöring.
Södersjukhuset tillämpar förtroendetid för chefer.

Kvalifikationer:
- Legitimerad sjuksköterska med minst fem års dokumenterad arbetslivserfarenhet  
alt.
- Specialistläkare inom någon av specialiteterna som verkar inom endoskopiskt centrum
- Erfarenhet av arbetsledning och personalansvar gärna ca. 5 år.

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete inom endoskopiverksamhet
- Dokumenterad erfarenhet av att driva drivit frågor inom flödesarbete, standardiserade arbetssätt, patientsäkerhet, hygien
- Utbildning inom ledarskap och organisation

Mer om oss:
Internmedicin på Södersjukhuset i Stockholm är Sveriges största enhet för vård av medicinska sjukdomar. Här vårdas, utreds och behandlas patienter med någon form av våra vanligaste folksjukdomar. Endoskopiskt Centrum är en del i VO Internmedicin och tillhör Sektion Gastroenterologi, lungmedicin och allergologi.

Information om tjänsten lämnas av:
Vårdchef Rebecca Rosenqvist, tel: 072-599 39 27

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet centra söder
tel: 070-484 33 10

SACO Klara Strömberg
tel: 08-616 10 00 (vxl)

Sista ansökningsdatum: 2019-07-21

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök här”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

 
 
Referensnummer:
164004
 
Sista ansökningsdatum:
2019-07-21
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Rebecca Stjärnfeldt Rosenqvist
Tel: