Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Sjuksköterskor - kom på BARNKALAS till Sachsska

2019-06-24
Region Stockholm, Sjuksköterska

 

Akutvårds- och neonatalvårdssektionen bjuder in till introduktion enligt Barnkalas, en modell som innebär att din introduktion är lång och individuellt anpassad. Utbildningsansvarig och handledare ansvarar tillsammans med dig för att introduktionen ska leda till en trygg start på din nya arbetsplats. Introduktionen innehåller även en teoretisk del. Du kommer också att ingå i Sachsska barn- och ungdomssjukhusets mentorprogram.

Vi uppmuntrar till kompetensutveckling och stöder dig som efter några år i yrket önskar gå specialistutbildning.

På neonatalvårdssektionen vårdas för tidigt födda barn och nyfödda sjuka barn. Omvårdnaden inbegriper allt från högteknologisk intensivvård till att stödja och uppmuntra amning inför hemgång. Föräldrarna deltar i omvårdnaden av sitt barn under hela vårdtiden som kan variera från några timmar till flera månader. En av dina viktiga arbetsuppgifter är att få föräldrar att känna sig delaktiga och trygga under vistelsen hos oss.

Akutvårdssektionen består av barnakut, avdelning 64, avdelning 74 och en mottagning. Barnakuten tar emot barn och ungdomar i ålder 0-18 år med allvarliga akuta sjukdomstillstånd som kräver omedelbar vård. Även barn som behöver vård för lättare kirurgiska eller ortopediska åkommor kan tas omhand. Avdelning 64 är en infektionsinriktad avdelning med övervakningsplatser för att kunna vårda svårt sjuka barn med Midazolam-infusioner samt barn som är i behov av CPAP och Optiflow. Avdelning 74 är en vårdavdelning med inriktning på långvarigt sjuka barn, däribland barn och ungdomar med diabetes och anorexia. Mottagningen tar emot barn och ungdomar med oklara symtom som behöver snabb utredning då barnet inte är i behov av akut inläggning.

Sachsska barn - och ungdomssjukhuset är en del av Södersjukhuset och vi erbjuder akut- och specialiserad vård till barn och ungdomar. Vi är specialister inom barn- och ungdomsmedicin och är stolta över att erbjuda det bästa bemötandet för alla. Vi lyssnar gärna in åsikter som våra unga patienter och deras föräldrar har. FN: s konvention om barnets rättigheter ligger som grund i hela verksamheten.

Vi är en arbetsplats med stark företagskultur som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens, rak kommunikation och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. Många medarbetare är involverade i vår växande forskning.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Arbetsuppgifter:

 Sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska. Tjänsten är på heltid, schemalagd arbetstid. 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Kvalifikationer :

Leg sjuksköterska

Svenskkunskaper motsvarande minst nivå C1.

Personliga egenskaper :

Vi söker dig som är intresserad av akutsjukvård. Du fungerar bra i team och har förmåga att bemöta patienter, anhöriga och kolleger med respekt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrig information: 

Södersjukhuset utför registerkontroll före beslut om anställning.

 
Referensnummer:
164015
 
Sista ansökningsdatum:
2019-08-09
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet: Linda Turfors, neonatalsektionen, tel 08-616 1271

Kontaktpersoner

Bo Norberg
Tel: 08-616 47 78
Emelie Larensvärd
Tel: 08-616 50 37
Lisa Skogström
Tel: 08-616 46 57
Marina Adler-Runow
Tel: 08-616 41 48
Rebecka Mattiasson
Tel: 08-616 45 17