Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

HR-chef till Södersjukhuset

2019-06-27
Region Stockholm, Chefer inom adm, personal, ekonomi och IT

Vi söker en HR-chef som vill vara med och utveckla Södersjukhuset till att vara det attraktiva valet för dagens och morgondagens medarbetare.

Det intensiva förändringsarbete som pågår inom Region Stockholm ställer stora krav på en flexibel och modern HR funktion. HR ska fungera som strategisk partner till verksamheten och bidra i det interprofessionella teamet med alla våra chefer och andra stabsfunktioner. Vi söker nu en HR-chef som vill vara med och göra skillnad på Sveriges ledande akutsjukhus!

Målbild för Södersjukhusets HR-funktion är att skapa tydliga tjänster, roller och processer för en hög HR-leverans, stärka HR:s leveransförmåga utifrån verksamhetens behov och utveckla en flexibel och modern HR-funktion med en tydlig strategisk roll. HR-chefens uppdrag är att leda och utveckla HR-sektionen som är en av fem sektioner inom HR-avdelningen. HR-sektionens primära fokus är att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla personal. HR-sektionen består av 18 HR-partners som arbetar brett och verksamhetsnära samt av specialistfunktioner inom rekrytering, ledarutveckling, kompetensutveckling och employer branding.

HR-chefen kommer tillsammans med HR-direktören och övriga sektionschefer att vara involverad i utvecklingen av framtidens Södersjukhus – att skapa bästa vård för våra patienter och bästa arbetsmiljö för våra medarbetare. Du ingår i HR-avdelningens ledningsfunktion och rapporterar tillsammans med övriga sektionschefer till HR-direktören. Du kommer att röra dig över hela sjukhuset i olika forum och delta i koncerngemensamma projekt och arbetsgrupper. Du samverkar och tar vara på medarbetarnas och fackförbundens kunskaper och erfarenheter för att stödja och stimulera vårt ständiga förbättringsarbete.

Vi söker dig som har erfarenhet av ledning och styrning i komplexa organisationer och har du även erfarenhet av politiskt styrd verksamhet/offentlig verksamhet är det meriterande. Du har akademisk utbildning inom HR/personalvetenskaplig inriktning eller annan motsvarande relevant utbildning samt flera års erfarenhet av verksamhetsutvecklande HR-arbete i en större organisation.

Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet och vi förväntar oss att du med lust och energi leder vår HR-sektion mot tydligt uppsatta mål. Du trivs och drivs av att leda och bidra till förändrings- och utvecklingsarbete i en dynamisk miljö. Vi ser att du har erfarenhet och stort engagemang och intresse för att driva utvecklingen inom dina fokusområden; kompetensförsörjning, ledarskaps- och utbildningsfrågor, employer branding och talent management. Omvärldsbevakning utgör en viktig del av rollen och du håller dig uppdaterad kring aktuell forskning inom området.

Södersjukhuset efterfrågar ledare som:

  • företräder Södersjukhusets vision, värderingar och mål

  • ansvarar för att verksamheten har tydliga mål, strategier och handlingsplaner och ta ansvar för avdelningens måluppfyllelse och resultat

  • samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt

  • tar vara på medarbetarnas idéer, kunskaper och erfarenheter

  • skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje

  • har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor

  • är synlig och tydlig i sin kommunikation

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi kan erbjuda dig en spännande möjlighet att driva HR-sektionens utvecklings- och förbättringsarbeten på en strategisk nivå tillsammans med ett engagerat och kompetent team av HR-specialister och HR-partners. Södersjukhuset är en attraktiv arbetsplats centralt belägen i Stockholm med goda kommunikationer. Vi har möjlighet till fri friskvård i fina träningslokaler. Södersjukhuset erbjuder även en trevlig personalmatsal, uppskattade after-works och anordnar löpande andra sociala arrangemang.  

 

Södersjukhuset tillämpar tidsbegränsat chefskap i kombination med tillsvidareanställning inom det egna kompetensområdet. Mer information om Södersjukhuset får du på vår webbplats www.sodersjukhuset.se.

Upplysningar lämnas av:

Helena Karlsson, HR-direktör

Tfn: 08- 616 15 01

e-post: helena.m.karlsson@sll.se

Lena Bring, Förhandlingschef/Sektionschef Arbetsgivarsektionen (Kontaktperson under v.29-32)

tfn: 08-606 15 86

e-post: lena.bring@sll.se

 

Fackliga kontaktpersoner:

SACO, Sverker Forsberg, tfn 08-616 10 05

Vårdförbundet, Carina Hansen tfn 08-484 33 10

Kommunals kansli, tfn 08-616 16 83

Ledarna, tfn 08-616 23 02

 

Övrig information:

Sista ansökningsdag: söndag 11 augusti 2019. Vi kommer att gå igenom ansökningar under v.33-34 och därefter kallar vi till intervjuer som genomförs under v.35-38.

 
Referensnummer:
164102
 
Sista ansökningsdatum:
2019-08-11
 
Fackliga representanter:
SACO, Sverker Forsberg, sverker.forsberg@sll.se, tfn 08-616 10 05

Kontaktpersoner

Lena Bring
Tel: 08-616 15 86
Helena Karlsson
Tel: 08-616 15 01