Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Diabetessjuksköterska till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset

2019-08-12
Region Stockholm, Specialistsjuksköterskor

Vår erfarna diabetessjuksköterska har gått i pension – vi söker nu hennes efterträdare!

Ungdomsenheten vid Sachsska barn- och ungdomssjukhuset är en samverkansenhet mellan kvinnokliniken, Sachsska barn-och ungdomssjukhuset samt barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm. Vårt syfte med verksamheten är att anpassa vården utifrån ungdomarnas behov. Vi erbjuder en samlad kompetens och här arbetar i team sjuksköterskor, barnmorskor, läkare, psykolog, kuratorer och sekreterare från kvinno- och barnsjukvård samt barn- och ungdomspsykiatri. Vi tar emot ungdomar med kroniska sjukdomar som exempelvis diabetes, men även ungdomar med psykosomatiska tillstånd. Vi tar också emot flickor som har oklara gynekologiska besvär, är ofrivilligt gravida samt ungdomar som utsatts för sexuella övergrepp.

Arbetet som diabetessjuksköterska hos oss innebär att man tar hand om barn och ungdomar 0-20 år som insjuknar i diabetes. Du ingår i vårt diabetesteam som består av olika professioner. Arbetsuppgifterna växlar mellan mottagningsbesök, telefonrådgivning och att ha undervisning både individuellt och i grupp. Ett spännande och utvecklande arbete med fokus på förbättringsarbete, teknik, stödsamtal samt undervisning. Vi fäster stor vikt vid patient- och föräldramötet. Diabetessjuksköterskan på ungdomsenheten jobbar även med barn 0-12 år och har då sina patientbesök på den närliggande diabetesmottagningen. Du ingår också i ungdomsenhetens multiprofessionella team vilket bland annat innebär att du är med på behandling-/remisskonferenser.

Vill du ingå i vårt diabetesteam och ungdomsenhetens team - hör av dig!

Obs! Kontaktperson Helena Agenäs har semester under vecka 30, 31 och 32.

Anställningsform:
Tillsvidare

Arbetstid:
Heltid, dagtid                              

Kvalifikationer:
Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn-och ungdom samt diabetes eller legitimerad sjuksköterska med diabetesutbildning inom barn-och ungdom. Erfarenhet inom barn- och ungdomssjukvård är meriterande.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är gillar att jobba självständigt och i team samt tar ansvar.

Fackliga företrädare:

Fackförbund: Vårdförbundet

Namn: Thomas Schough

Telefon: 08-616 13 69

 

 
Referensnummer:
164160
 
Sista ansökningsdatum:
2019-09-01
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet, Thomas Schough, tel 08-616 13 69

Kontaktpersoner

Helena Agenäs
Tel: