Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Specialistläkare inom Klinisk Fysiologi

2019-07-12
Region Stockholm, Specialistkompetenta läkare

Vi utlyser nu en specialisttjänst inom Klinisk fysiologi. Som Specialistläkare hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar.

Fysiologiska kliniken har cirka 40 anställda och utför huvudsakligen diagnostik åt kliniker på Södersjukhuset och en mindre del åt primärvården. Vi är en väl fungerande klinik med modern utrustning samt en effektiv och välorganiserad verksamhet. Vi är stolta över våra mycket kompetenta medarbetare, både läkare, biomedicinska analytiker (BMA) samt undersköterskor och vi har ett bra samarbete med andra kliniker på Södersjukhuset.

Verksamheten har ett brett utbud av kliniskt fysiologiska undersökningar med särskild tonvikt på diagnostik av hjärt-och kärlsjukdomar med användande av ultraljud och nuklearmedicinsk teknik. Vi har också hjärt-MR verksamhet och hjärt-CT verksamhet i samarbete med röntgen. Sjukhuset har bl.a. en stor kärlkirurgisk verksamhet som jämte kardiologkliniken är en av våra stora remittenter. Vi har även hjärtronder tillsammans med kardiologkliniken och thoraxkirurgiska kliniken på Karolinska Solna. Neurofysiologi ligger under Fysiologiska kliniken. Undersökningarna utförs av klinikens BMA men tolkas av läkare vid Karolinska Universitetssjukhusets Neurofysiologiska verksamhet, med vilka det sker ett dagligt och nära samarbete.

Fysiologiska kliniken har en bred verksamhet med tonvikt inom akutverksamhet I verksamheten ingår ultraljud hjärta och kärl, hjärtscintigrafi, njurscintigrafi, arbetsprov, vilo EKG, långtids EKG, spirometri samt MR hjärta. Tillsammans med röntgen utförs CT kranskärl och TAVI-utredningar. Kliniken har 10 specialistläkare, 2 ST-läkare och 20 Biomedicinska analytiker. Vi utför omkring 18000 undersökningar per år. Neurofysiologi ligger under Fysiologiska kliniken men undersökningarna bedöms av neurofysiologer. Vi har modern utrustning samt en effektiv och välorganiserad verksamhet.

Vi har kärlronder tillsammans med kärlkirurgiska kliniken och röntgen samt hjärtronder tillsammans med kardiologkliniken och thoraxkirurgiska kliniken på Karolinska Solna.

På kliniken finns stort intresse för utbildning och undervisning. Vi har tre docenter och en medicine doktor bland våra medarbetare. Vi deltar i läkarutbildningen vilket skapar möjligheter för dig som själv är undervisningsintresserad.

Vi är en arbetsplats som kännetecknas av högt i tak, hög kompetens och ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier. Vår strävan är att ständigt utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog.

Södersjukhuset har egna träningslokaler med gym och olika gruppaktiviteter. Vi ligger centralt på Södermalm nära pendeltåg, bussar och tunnelbana.

Vi söker:

Vi söker dig som är specialistläkare inom klinisk fysiologi. Vi tror att du har lätt för att samarbeta och arbeta prestigelöst i lag/ team. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för rollen.

Placering:

Fysiologiska kliniken Södersjukhuset

Anställningsform:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Kvalifikationer:

Specialistläkare inom klinisk fysiologi

Övrig information:

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Intervjuer sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning.

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef: Mojgan Montakhaby. Tel: 08-6162914

Medicinskledningsansvarig/ överläkare: Arne Olsson. Tel: 08-6193527

Vi ser fram mot din ansökan!

 

 
Referensnummer:
164185
 
Sista ansökningsdatum:
2019-09-29
 
Fackliga representanter:
Johan Gustavsson, Läkarförbundet. Tel 08-6161000 (växeln)

Kontaktpersoner

Mojgan Montakhaby
Tel: