Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Specialistsjuksköterska inom intensivvård till MIVA/HIA, Södersjukhuset

2019-07-09
Region Stockholm, Sjuksköterskor IVA
Är du erfaren eller nyutbildad specialistsjuksköterska inom intensivvård och söker en stabil och välfungerande avdelning som lägger stort fokus på en bra och individuellt anpassad introduktion? Då är du varmt välkommen att söka till oss! 
 
MIVA/HIA är en del Verksamhetsområde Kardiologi. Med toppmodern utrustning och specialistutbildad personal bedriver vi högteknologisk medicinsk intensivvård och intermediärvård. Hos oss skräddarsys din introduktion utifrån dina färdigheter för att ge dig de bästa förutsättningar från start.  
 
Här arbetar anestesiläkare, kardiologer och internmedicinare vilket även ger en bred bild av intensivvårdspatienten och de bästa förutsättningar till att bredda och fördjupa dina medicinska kunskaper.  
 
Om tjänsten
På MIVA/HIA bedriver vi både intensivvård och intermediärvård tjugofyra timmar om dygnet. Vi arbetar tvärprofessionellt med både vidareutbildade och grundutbildade sjuksköterskor tillsammans med undersköterskor. På MIVA vårdas patienter med livshotande cirkulatoriska och respiratoriska sjukdomar, t.ex. hjärtstopp med hypotermibehandling, kardiogen chock, infektioner som sepsis och svåra pneumonier, KOL, neurologiska sjukdomar och svåra intoxikationer. Många patienter behöver ventilatorbehandling. 
 
I anslutning till MIVA ligger HIA och du har hos oss möjlighet att fördjupa dina kardiologiska kunskaper genom att rotera mellan dem. Dessutom bedrivs det forskning inom flera områden, framför allt runt hjärtstoppspatienter då flera av våra läkare är i frontlinjen i Sverige inom detta område. 
 
Vi erbjuder
  • Individuell inskolning (minst 4 v.) som varvas med undervisning i medicinteknisk apparatur. Utbildningen anpassas individuellt utifrån tidigare förkunskaper. Du erbjuds även en mentor. 
  • Delaktighet i ansvarsgrupper där du ges möjlighet att fördjupa dig i inom dina intresseområden   
  • Fortlöpande teoretiska/praktiska utbildningsövningar under året, som ex. CEPS-träning och A-HLR 
Vi har en trygg och kunnig personalgrupp vilket möjliggör en unik grund för utveckling. Vi har även regelbundna medarbetarsamtal med individuella utvecklingsplaner. På SÖS tillämpar vi både friskvårdstimme i kombination med friskvårdsbidrag. Du har fri tillgång till våra träningslokaler. 
 
Kvalifikationer
Sjuksköterska med specialistutbildning i intensivvård. 
 
Personliga egenskaper
Vi vill att du:
  • Har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga 
  • Är positiv i ditt förhållningssätt, engagerad och lyhörd 
  • Har god förmåga att arbeta i team, förenat med självständigt arbete 
  • Har förmåga att kunna strukturera och prioritera ditt arbete
 
Referensnummer:
164300
 
Sista ansökningsdatum:
2019-09-30
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet (växel) 08-453 21 17

Kontaktpersoner

Fredrik Häggström
Tel: 08-616 29 02