Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Delad tjänst: Forskningssjuksköterska/sjuksköterska till Strokeenheten på Södersjukhuset!

2019-08-14
Region Stockholm, Sjuksköterska

I hela SLL är strokeverksamheten under stark utveckling och vårt omfattande arbete för att fortsätta att förbättra strokevården för våra patienter fortsätter på Södersjukhuset. Idag vårdar vi årligen ca 1500 patienter med stroke och TIA diagnos och sedan flera år tillbaka är Södersjukhuset ett av de sjukhus i landet som ger flest trombolysbehandlingar. För att ge den bästa strokevården utökar vi nu våra övervakningsplatser och genomför flera förbättringsarbeten för våra patienter och medarbetare. Vi har också ett betydande uppdrag inom forskning och vi söker nu en erfaren sjuksköterska som vill arbeta med klinisk forskning inom Stroke.

Arbetsuppgifter:

I rollen som forskningssjuksköterska arbetar du bland annat med att registrera data gällande reperfusionsbehandling, Södersjukhusets egna trombolysbehandling och SITS register. Du arbetar patientnära och du ansvarar självständigt för dina delar av arbetet. Du är en viktig och sammanhållande länk i processen med att på ett konsekvent och systematiskt sätt samla in och registrera data. Exempel på aktuella studier är Thales, I-Stroke 2 och Timing. Studier inom andra områden inom neurologi kan också komma att bli aktuella i detta uppdrag.

Som sjuksköterska hos oss finns det stora möjligheter att ha ett intressant, utvecklande och varierande arbete med både sedvanligt vårdavdelningsarbete och/eller specialiserad akut strokevård i avancerad övervakningssal eller som larmsjuksköterska.

Teamarbete:

Vi har ett nära samarbete med våra undersköterskor och delar ansvaret för patientens vård med läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist. Vårdsamordnare finns knuten till avdelningarna som stöd i utskrivningsplaneringen.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning med en grundanställning som sjuksköterska på vår strokeenhet. Uppdraget som forskningssjuksköterska är 25% och vi erbjuder möjligheten att arbeta resterande 75% på strokeenhet med sedvanliga arbetsuppgifter eller som strokelarmsjuksköterska.

Kvalifikationer:

- Legitimerad sjuksköterska, gärna med några års klinisk erfarenhet av strokevård/vård av neurologiska patienter.

Personliga egenskaper:

Du som söker har ett stort intresse för forskning och databearbetning och är intresserad av strokesjukdomen med dess komplikationer. Vi ser att du tar ett stort ansvar för ditt eget arbete samt är engagerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Du är ödmjuk och bemöter människor med respekt.

Välkommen till Södersjukhuset – Hela livets sjukhus!

Information om tjänsten lämnas av:

Vårdenhetschef Irina Ekstrand, Strokeenhet avdelning 81

072-599 37 56

Fackliga företrädare:

Vårdförbundet Centra Söder

 Tel: 070-484 33 10  

 

Sista ansökningsdatum: 2019-08-25

 

 
Referensnummer:
164510
 
Sista ansökningsdatum:
2019-08-25
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder