Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vårdenhetschef till, Koronarintervention, Södersjukhuset

2019-09-09
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Vi söker dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten och vilja verka för enhet som ligger i framkant. Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning.

Hjärtsjukvården på Södersjukhuset är ständigt under utveckling för att kunna ge patienter det bästa omhändertagande. Koronarintervention är en mindre och mycket välfungerande enhet. Det är ett bra teamarbete med läkargruppen. Vi bedriver både elektiv och akutverksamhet som PCI, coronarangio, alkoholablatiner, förmaksöra och CTO. Verksamheten är öppen 24/7. Det är en högspecialiserad verksamhet.

Som vårdenhetschef ansvarar du för:

• Verksamheten: säkra att patienten får en god vård genom att planera och leda det dagliga arbetet

• Personal och arbetsmiljö: leda, utveckla medarbetaren och skapa förutsättningar för dem att utföra ett bra jobb

• Ekonomin: planering och uppföljning av verksamhetens investeringar och kostnader.

• Ständiga förbättringar: tillsammans med medarbetare utveckla omvårdnaden utifrån sjukhusets och verksamhetens mål och visioner, samt följa upp vårdens resultat.

• Samverkan inom, mellan och utanför den egna verksamheten

Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicerar på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöter medmänniskor med genuin omtanke och respekt. Du tror på medarbetares kompetens och motiverar och engagerar dem till att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa. Du är lugn och trygg i ditt ledarskap men också nyfiken och modig. Du kan hantera snabba skiften och prioritera mellan akuta och långsiktiga frågor.

För att utveckla vården och stärka omvårdnaden skapar vi nya karriärvägar för sjuksköterskor genom nya tjänstestrukturer med omvårdnadsspecialister. Vi jobbar också mycket aktivt med arbetsmiljön för våra medarbetare.

Vi erbjuder

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi arbetar för ett prestigelöst samarbetsklimat. Vidare får du kollegialt utbyte i att driva gemensamma frågor tillsammans med övriga vårdenhetschefer. Du rapporterar till vårdchefen för vårdavdelningarna och kommer att ha ett nära samarbete med sektionschefen för ischemi. Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att du trivs på jobbet!

Kvalifikationer

• Legitimerad sjuksköterska

• Erfarenhet som sjuksköterska minst fem år

• Chefserfarenhet med personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar i en stor organisation är meriterande.

• Erfarenhet från koronarintervention eller liknande verksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

• Lyhörd, kommunikativ och flexibel

• Ditt ledarskap präglas av en öppen och rak kommunikation

• Du har ett coachande och närvarande arbetssätt, du tycker om att skapa nya relationer

• Du har en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus

Vidare ser vi att du har förmåga att formulera mål och leda verksamheten framåt tillsammans med enhetens medarbetare. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att vilja jobba med förändringsarbete, att utveckla medarbetarna samt skapa delaktighet och ansvarstagande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att bidra till vår verksamhetsutveckling.

Övrigt

Vi kommer kalla kandidater löpande under ansökningstiden. Vi är nyfikna på och vill veta mer om dig, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

 

 
Referensnummer:
165031
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-31
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, vxl. 070-484 33 10

Kontaktpersoner

Cecilia Martin-Löf
Tel: 08-616 30 89