Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Sektionschef Gynekologi till Kvinnosjukvård/Förlossning Södersjukhuset

2019-09-02
Region Stockholm, Chefer inom vård- och omsorg

Kvinnosjukvården på Södersjukhuset har en omfattande verksamhet och har nuläget ca 650 medarbetare. Inom sektion gynekologi behandlar vi kvinnor med gynekologiska besvär och sjukdomar. Vi har en omfattande kirurgisk verksamhet med egen operationsavdelning, vårdavdelning samt en gynekologisk mottagning, ultraljudsmottagning, abortmottagning, gynekologisk akutmottagning samt akutmottagning för våldtagna. Inom den obstetriska sektionen ryms hela vårdkedjan från mödravård till förlossning och eftervård. Vår förlossningsavdelning är en av de största i Sverige med ca 8000 förlossningar per år. Det finns tre BB-avdelningar, ett patienthotell och eftervård genom vår BB-mottagning och BB-hemma. Vi bedriver också specialistmödravård och obstetrisk ultraljudsmottagning. Vi jobbar aktivt med verksamhetsutveckling och bedriver forskning i samarbete med Karolinska Institutet. Vi har också ett omfattande utbildningsuppdrag.

Arbetsuppgifter:

Som sektionschef gynekologi är din uppgift att utifrån verksamhetsområdets och Södersjukhusets mål och vision leda sektionens specialistläkare och tillsammans med dem utveckla verksamheten för patientens bästa.

Sektionschefen har det övergripande medicinska ansvaret för sektionen och ansvarar för att god vård av hög kvalitet bedrivs och utvecklas inom hela den gynekologiska verksamheten samt för de olika diagnosområdena. Du ansvarar för att sektionen är organiserad med rätt bemanning och kompetens och utvecklar medarbetarna i deras uppdrag.

Sektions- och vårdchef arbetar gemensamt med kvalitet, patientsäkerhet, utbildning och verksamhetsutveckling tillsammans med övriga chefer och medicinskt ledningsansvariga läkare inom sektionen. Inom verksamhetsområdet är ni tre läkarchefer som samarbetar tätt.

Till stöd i ditt arbete har du controller, HR-partner och verksamhetsutvecklare. Som sektionschef rapporterar du till verksamhetsområdeschefen på Kvinnosjukvård/förlossning och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

Specialist i obstetrik/gynekologi med mångårig erfarenhet av kliniskt arbete som läkare. Du har erfarenhet av tidigare chefsuppdrag/ledaruppdrag. Utöver det har du även erfarenhet av förbättringsarbete och verksamhetsutveckling.

Vi ser det som meriterande om du har:

- forskningserfarenhet

- forskarutbildning

- chefsutbildning/ledarskapsutbildning

- projektledarutbildning

Personliga egenskaper:

För att lyckas i arbetet som sektionschef tror vi att du på ett naturligt sätt skapar delaktighet och får dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Du vågar utmana invanda mönster, ser till helheten och agerar långsiktigt.

Du har en dokumenterat god förmåga att driva och slutföra uppdrag med goda resultat för patient, personal och verksamhet. Du har ett genuint intresse för utveckling av verksamheten, forsknings- och utbildningsfrågor. Ditt arbetssätt präglas av att du lyssnar in andras åsikter, kommunicerar tydligt och tar tillvara på dina medarbetares samlade kompetens.

Du har också en hög kommunikativ förmåga och använder dig på ett naturligt sätt av IT-verktyg som stöd i ditt arbete.

Anställningsform:

Grundanställning som överläkare. Tidsbegränsat chefsförordnande om tre år med möjlighet till förlängning. Klinisk tjänstgöring ca 60%.

Varaktighet, arbetstid:

Heltid, tillsvidare

Kontaktperson:

Verksamhetsområdeschef Kvinnosjukvård och förlossning

Corinne Pedroletti tel: 072-599 3771

Fackliga företrädare:

Läkarförbundet, Åsa Krensler, nås via mejl: asa.krensler@sll.se

Välkommen med din ansökan!

 
Referensnummer:
165111
 
Sista ansökningsdatum:
2019-09-20
 
Fackliga representanter:
Läkarförbundet, Åsa Krensler, nås via mejl: asa.krensler@sll.se

Kontaktpersoner

Corinne Pedroletti
Tel: 072-599 3771