Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Businsess controller till Södersjukhuset

2019-09-06
Region Stockholm, Ekonomer/Controllers

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör, tillsammans med de stora folksjukdomarna, sjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av landets största förlossningskliniker. Vi är cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker omkring 150 000 patienter akut vård varje år. Sjukhuset omsätter drygt 5 miljarder per år.

Ekonomiavdelningens är uppdelad i två sektioner, controllersektionen samt redovisnings- och inköpssektionen. Controllersektion består av 17 personer och är ledningens stöd för att upprätthålla och utveckla sjukhusets verksamhetsstyrning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och drivande controller som attraheras av en bred och utvecklande controllerroll på ett av Nordens största akutsjukhus. I rollen som controller kommer du att bli ansvarig för arbetet med ekonomisk planering samt uppföljning inom ett av sjukhusets verksamhetsområden. Du kommer organisatoriskt att vara anställd vid ekonomiavdelningens controllersektion men du kommer i huvudsak att tjänstgöra vid ett verksamhetsområde och ingå i dess ledningsgrupp. Du kommer få en varierad roll där du gör allt från ax till limpa!

Arbetsuppgifterna består bland annat av att:

• Ansvara för att sammanställa, kvalitetssäkra och analysera verksamhetsområdets månadsbokslut inkl prognoser

• På ett pedagogiskt och relevant sätt presentera resultaten för verksamhetsområdets chefer och ledning.

• Delta i och ta fram underlag för ekonomiska uppföljningar med sjukhusets ledning

• Medverka i arbetet med verksamhetsplanering inom verksamhetsområdet

• Driva budgetarbetet och utredningar inom verksamhetsområdet

• Vara konsultativt stöd/rådgivare till chefer

• Vara delaktig i olika typer av projekt och utvecklingsarbete inom verksamhetsstyrning som bedrivs inom sjukhuset.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen som controller har du ett starkt engagemang i att leda verksamhetens utveckling framåt. Du har ett analytiskt och proaktivt tillvägagångssätt, är van att ta egna initiativ samt agera självständigt och affärsmässigt. Det är viktigt att du har en pedagogisk läggning, är en god kommunikatör och har lätt för att samarbeta med människor på olika nivåer i organisationen.

Du är antingen civilekonom eller civilingenjör eller har annan akademisk examen som vi finner lämplig. Mycket goda kunskaper i Microsoft Office, särskilt Excel.

Vi söker dig som tycker om att arbeta med siffror både operativt och strategiskt, som vill driva arbetet med nyckeltal och analyser, men vi lägger också stort värde i social kompetens och viljan att arbeta med utveckling och förändring.

Södersjukhuset erbjuder sina anställda förmånliga friskvårdserbjudanden och en trevlig arbetsplats centralt på Södermalm.

Varmt välkommen med din ansökan, vi kommer intervjua kandidater löpande. Sista ansökningsdag är 2019-09-22

Frågor ställs till:

Jenny Sternhoff, Controllerchef
+4686161412

Fackliga representant
SACO: Sverker Forsberg 08-616 10 05

 

 
Referensnummer:
165242
 
Sista ansökningsdatum:
2019-09-22
 
Fackliga representanter:
SACO: Sverker Forsberg 08-616 10 05

Kontaktpersoner

Jenny Sternhoff
Tel: 08-6161412