Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Röntgensjuksköterskor, inriktning angioverksamhet till Södersjukhuset

2019-09-09
Region Stockholm, Sjuksköterskor röntgen
Röntgenkliniken på Södersjukhuset är en av Sveriges största radiologiska kliniker och har en bred verksamhet med tonvikt inom akutverksamhet. Metoder vi utför är datortomografi, ultraljud, konventionell röntgen, intervention, nuklearmedicin, MRT och barnverksamhet. Vi är idag ca 150 medarbetare på vår klinik och utför omkring 140 000 undersökningar per år varav ca 75% är akutverksamhet, resterande del är elektiv.  
 
I takt med att Södersjukhusets nya akutmottagning växer fram söker vi fler röntgensjuksköterskor till vår klinik.  Vi garanterar mycket kunskap & lärdom, en högintensiv verksamhet där du behövs gör skillnad samt ett härligt medarbetargäng! Vi arbetar i team och värdesätter en arbetsmiljö där gemenskap, tillit och kompetensutveckling är centralt.  
 
 
Angioverksamhet:  
Vår angioverksamhet består av två undersökningsrum, en hybridsal och ett konventionellt angiolab. Den perifera interventionen omfattar kateterburna ingrepp inom kärlsystemet samt inom lever och njurar. Exempel på ingrepp är stentgraftbehandlingar, blödningar och kärlförträngningar.  
 
På vår hybridsal görs ingrepp med både endovaskulär intervention och öppen kirurgi.  
Vi har idag en beredskapslinje (kvällar, nätter och helger) tillsammans med Karolinska sjukhuset Solna. Samarbetet innebär att ett team med två röntgensjuksköterskor, en från varje sjukhus, och en läkare åker till det sjukhus där patienten befinner sig.  
 
Rollen som röntgensjuksköterska inom Angio:  
Hos oss arbetar du med varierande och lärorika arbetsuppgifter inom olika modaliteter. Vi har en modern utrustningspark på de olika modaliteterna och brett undersökningspanorama med allt från konventionell röntgen till mer avancerade undersökningar på både barn och vuxna. Vi kan därför erbjuda dig stora möjligheter att utvecklas vidare inom ditt yrke.  
 
 
Kvalifikationer:  
Legitimerad röntgensjuksköterska med några års erfarenhet av angiografi alternativt akutverksamhet.  
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du bidrar med engagemang och glädje. Vi söker dig som har förmåga att hitta lösningar och är intresserad av teknik och utveckling. Dina värderingar stämmer överens med våra – respekt för individen med patienten i fokus.  
 
 
Anställningsform:  
Tillsvidareanställning på heltid  
 
 
Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!  
 
 
Välkommen till oss på Södersjukhuset!  
 
Information om tjänsten lämnas av:  
Vårdenhetschef Merhay Hailemariam, Tel: 08-616 14 49  

Vårdenhetschef Ulrika Bergstedt, Tel: 08- 616 43 08

 
 
Fackliga företrädare:  
Vårdförbundet Centra Söder  
Tel: 08-616 10 00 (växel)  
 
 
Sista ansökningsdatum:  
2019-06-30
 
 

 
Referensnummer:
165266
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-07
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder, tel 08-6161000 (växel)

Kontaktpersoner

Merhay Hailemariam
Tel: 086161449
Ulrika Bergstedt
Tel: 08-616 43 08