Hoppa till huvudinnehållet
Startsida / Jobba på Sös / Lediga jobb / Position

Vill du studera till specialistsjuksköterska med bibehållen lön? Välkommen till Södersjukhuset!

2019-09-11
Region Stockholm, Sjuksköterska
Södersjukhuset erbjuder dig som är sjuksköterska och som vill utbilda dig till specialistsjuksköterska möjlighet att studera med bibehållen lön under studietiden. Erbjudandet gäller studier med start vårterminen 2020 och omfattar både sjuksköterskor som idag arbetar vid Södersjukhuset och sjuksköterskor som vill börja arbeta hos oss.  
 
Vår verksamhet spänner över områden som: akutmottagning, kirurgi, ortopedi, barn- och ungdomssjukvård, anestesi, intensivvård, onkologi, internmedicin, kardiologi, kvinnosjukvård, samt specialistvård såsom urologi, handkirurgi, infektion, hud och ven.   
 
De specialistutbildningar som är aktuella för denna gång är:    
• Anestesisjukvård  
• Barnmorska  
• Barn- och ungdom  
• Intensivvård  
• Hjärtsjukvård 
• Operationssjukvård  
 
Förutsättningen för erbjudandet är att du kommit in på utbildningsplats på någon av ovanstående specialistutbildningar. Observera att du själv måste ansöka till aktuell utbildning via www.antagning.se där sista ansökningsdag för vidareutbildning för yrkesverksamma är 2019-09-16.  
 
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 7 500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år för att få hjälp med alltifrån benbrott till hjärtinfarkter. På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision är att vara hela livets sjukhus där vi arbetar ”för patienten - med patienten”.  
 
Anställningsform:  
Du blir tillsvidareanställd inom något av våra verksamhetsområden.  
 
Kvalifikationer:  
Vi söker dig med några års erfarenhet som sjuksköterska, gärna inom akutsjukvård.  
För att bli antagen till specialistutbildningen behöver du ha svensk sjuksköterskelegitimation (motsvarande kandidatexamen) samt särskild behörighet för högskolestudier. Vi söker företrädelsevis dig som inte har specialistutbildning sedan tidigare. För utbildningsstart till våren 2020, behöver du själv ha ansökt till aktuell utbildning via www.antagning.se  
 
Personliga egenskaper  
- Mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga  
- Ett positivt förhållningssätt, med engagemang och lyhördhet  
- God förmåga att arbeta i team, förenat med självständigt arbete  
- Förmåga att kunna strukturera och prioritera  
 
Urvalsprinciperna kommer att ske genom personliga intervjuer som genomförs på respektive verksamhetsområde utifrån ovan kravprofil. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Låter det här intressant? Ansök via länken nedan och ange vilken specialistutbildning som är ditt förstahandsval. Gå gärna in och uppdatera din ansökan tidigast 2019-10-23 när du fått ditt antagningsbesked.
 
Kontaktperson: För frågor kontakta respektive lokal HR-partner inom respektive område, se kontakter för jobbsökande på SÖS hemsida: www.sodersjukhuset.se/jobb  
 
Sista ansökningsdag: 2019-10-24
 
 
Referensnummer:
165337
 
Sista ansökningsdatum:
2019-10-24
 
Fackliga representanter:
Vårdförbundet Centra Söder 070-4843310

Kontaktpersoner

Karin Molander Laurén
Tel: 08-616 36 13
Sofie Styrman
Tel: 08-616 15 92